Par Budžeta komisijas priekšsēdētāja vietnieci apstiprina Benhenu-Bēkenu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Iveta Benhena-Bēkena
Iveta Benhena-Bēkena Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien par priekšsēdētāja vietnieci bez iebildumiem apstiprināja deputāti Ivetu Benhenu-Bēkenu (KPV LV).

Parlamentārietes kandidatūru izvirzīja komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (AP).

Priekšsēdētāja vietnieka amats kļuva vakanta, jo līdzšinējais priekšsēdētāja vietnieks, Saeimas deputāts Atis Zakatistovs (KPV LV) pēc izdošanas kriminālvajāšanai uz laiku zaudējis tiesības piedalīties arī komisijas darbā parlamentārieša statusā.

Benhena-Bēkena vēl nesen tika minēta starp "KPV LV" iekšējiem opozicionāriem, kuri bija pret dalību Krišjāņa Kariņa (JV) valdībā, taču vēlāk viņa sadarbību ar opozicionāriem, kuri visi ir pametuši "KPV LV" frakciju, vairs neturpināja.

Pirms kļūšanas par Saeimas deputāti Benhena-Bēkena bija sētu izgatavošanas un uzstādīšanas uzņēmuma "Jumburgs" valdes locekle.

Kā ziņots, Saeima 6.jūnijā nolēma Zakatistovu izdot kriminālvajāšanai. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs iepriekš lūdza prokuratūrai par krāpšanu lielā apmērā apsūdzēt Zakatistovu.

Zakatistovs apsūdzības noraida. Politiķis žurnālistiem apgalvoja, ka pārmetumi par krāpšanu nav pamatoti, norādot, ka konkrētam uzņēmumam sniedzis konsultācijas par atkritumu apsaimniekošanas jautājumiem Eiropas Savienībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu