Plaši protesti Gruzijas galvaspilsētā; protestētājiem izdevies ielauzties parlamentā (19)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Grautiņi Gruzijā
Grautiņi Gruzijā Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi ceturtdien notiek opozīcijas organizēta protesta akcija, kurā piedalās tūkstošiem cilvēku. Apmēram 100 protestētāji ielauzušies valsts parlamenta ēkā, atsaucoties uz "Грузия Online", ziņo interneta medijs "Meduza".

Telekanāls "Rustavi 24" ziņojis, ka policija pret protestētājiem pielietojusi asaru gāzi un gumijas lodes. Daudzi cilvēki guvuši ievainojumus, vairāku stāvoklis tiek raksturots kā smags.

Protesti Tbilisi sākās pēc tam, kad trešdien Gruzijas parlamentā viesojās Krievijas Domes deputāts Sergejs Gavrilovs, kurš uzrunāja klātesošos krieviski, turklāt sēžot Gruzijas parlamenta spīkera krēslā. Parlamenta opozīcija apsūdzēja Gavrilovu līdzdalībā Krievijas karā pret Gruziju, kā arī norādīja uz viņa izteikumiem īsi pirms vizītes Tbilisi, kuros Gavrilovs apgalvojis, ka Dienvidosetijas un Abhāzijas neatkarības atzīšana no Krievijas puses ir "neatgriezenisks process".

Ceturtdien Tbilisi ielās sāka pulcēties vairāki tūkstoši protestētāju, kuri pieprasa parlamenta priekšsēdētāja Iraklija Kobahidzes, iekšlietu ministra Georgija Gaharijas un Valsts drošības dienesta vadītāja Vahtanga Gomelauri demisiju.

Sākotnēji protestētāji bija devuši stundu laika, lai šīs prasības tiktu izpildītas. Pēc noteiktā termiņa beigām tie ielauzās parlamenta teritorijā.

Aculiecinieki ziņo, ka protestētāji izkliedz pret Krieviju vērstus saukļus. Redzami arī Vladimira Putina portreti ar parakstu "Khuylo"

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu