Gruzijas prezidente protestu dēļ priekšlaicīgi pārtrauc vizīti Baltkrievijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili valsts galvaspilsētā notiekošo protestu dēļ pieņēmusi lēmumu priekšlaicīgi pārtraukt vizīti Baltkrievijā un atgriezties Tbilisi, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Piektdienas rītā Zurabišvili bija paredzēts tikties ar Baltkrievijas premjerministru Sergeju Rumasu, tomēr šī tikšanās atcelta.

Kā informē situāciju pārzinoši avoti, Zurabišvili tiksies tikai at Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, bet pēc tam uzreiz dosies atpakaļ uz Gruziju.

To, ka Gruzijas prezidentes oficiālā vizīte pārtraukta priekšlaicīgi, oficiāli apstiprināja arī Zurabišvili preses pārstāvji.

Kā ziņots, ceturtdien Tbilisi ielās izgāja tūkstošiem cilvēku, pieprasot parlamenta spīkera, iekšlietu ministra un Gruzijas Drošības dienesta vadītāja atkāpšanos no amatiem.

Kā ziņoja vietējie mediji, protestus izsaukusi Krievijas parlamentāriešu delegācijas vizīte, kuras laikā reliģiskiem un politiskiem jautājumiem veltītās sanāksmes vadību Gruzijas plenārsēžu zālē pārņēmis Krievijas Valsts domes delegācijas pārstāvis.

Protesta akcijas izklīdināšanas laikā cieta aptuveni 70 cilvēki.

Demonstrantu izklīdināšanai policija izmantoja asaru gāzi, ūdensmetējus un gumijas lodes.

Gruzijas opozīcija jau paziņojusi, ka piektdienas vakarā pie Gruzijas parlamenta plānota jauna protesta akcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu