Bangladešas “koka cilvēks” vēlas izbeigt mocības un amputēt savas rokas (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bangladešas "koka cilvēks" Abuls Badžandars.
Bangladešas "koka cilvēks" Abuls Badžandars. Foto: AFP / Scanpix

Par “koka cilvēku” dēvētais Bangladešas iedzīvotājs, kurš sirgst ar retu kaiti, paziņojis, ka vēlas atbrīvoties no koka zariem līdzīgajām plaukstām, lai izbeigtu nepanesamās sāpes.

28 gadus vecais Abuls Badžandars kopš 2016. gada ir piedzīvojis jau 25 operācijas, kuru laikā ķirurgi ir centušies jaunā vīrieša rokas atbrīvot no kokainajiem izaugumiem. Lai arī pagājušā gada maijā ārsti uzskatīja, ka ir uzvarējuši reto sindromu, tomēr izaugumi atgriezās.

“Es vairs nevaru izturēt sāpes un nespēju gulēt naktīs, tāpēc es palūdzu ārstiem, lai nogriež nost manas plaukstas. Tā es ceru iegūt vismaz nelielu atvieglojumu,” Badžandars pastāstīja izdevumam “AFP”.

Foto: AFP / Scanpix

Vīrieša māte pilnībā atbalsta dēla lēmumu, sakot, ka tādā veidā viņš vismaz atbrīvosies no sāpēm, ko izraisa visnotaļ ellīgais stāvoklis.

Badžandars cieš no “epidermodysplasia verruciformis”, kas ir rets, ģenētisks sindroms, ko plašāk dēvē par “koka cilvēka sindromu”.

Viņš arī atklāja, ka vēlējās doties ārpus savas valsts robežām, lai meklētu palīdzību tur, tomēr viņam pietrūkst līdzekļu, lai segtu ārstēšanās un ceļa izmaksas.

Foto: AFP / Scanpix

Plastiskā ķirurģe Samanta Lal Sena atklāja, ka pacienta lēmums tiks apspriests septiņu ārstu sanāksmē.

“Viņš izteica savu personīgo viedokli, tomēr mēs rīkosimies tā, kā būs labāk viņam,” teica Sena.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu