Par Baltā nama jauno preses sekretāri iecelta Stefānija Grišema (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien par Baltā nama jauno preses sekretāri iecēlis Stefāniju Grišemu.

Viņa līdz šim bija Trampa sievas un pirmās lēdijas Melānijas Trampas preses sekretāre.

Pirms nepilnām divām nedēļām Tramps nāca klajā ar negaidītu paziņojumu, ka mēneša beigās no amata atkāpsies līdzšinējā Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa, kas daudz kritizēta par savu sniegumu šajā amatā.

Sandersa, kas bija starp Trampa vislojālākajiem darbiniekiem, gandrīz vienmēr ir bijusi viņam blakus Trampa trauksmainās prezidentūras laikā.

Viņai tomēr ir kaujinieciskas un reizēm asas attiecības ar Baltā nama preses korpusu, un tiek uzskatīts, ka Sandersa ir atbildīga par oficiālo ikdienas preses brīfingu izskaušanu, kuri praktiski bija neatņemams atribūts iepriekšējo ASV prezidentu laikā.

Pēdējā reize, kad Sandersa piedalījusies jautājumu un atbilžu pasākumā ar reportieriem Baltā nama brīfingu telpā, bija 11.martā. Viņas komunikācija ar medijiem lielākoties notika caur intervijām prezidenta iecienītajā telekanālā "Fox News" un īsiem neformāliem brīfingiem ar citiem žurnālistiem ārpus Baltā nama.

Sandersa arī tikusi apsūdzēta melošanā reportieriem, tomēr viņa to noliedz.

Neraugoties uz Sandersas sabojāto reputāciju mediju aprindās, Trampa administrācija līdz šim nebija devusi nekādu mājienu par viņas gaidāmo aiziešanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu