Divi spridzinātāji pašnāvnieki Tunisā nogalina vienu, ievaino astoņus cilvēkus

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Tunisijas galvaspilsētā ceturtdien divu spridzinātāju pašnāvnieku sarīkotos uzbrukumos, kas bija vērsti pret policiju un nacionālo gvardi, nogalināts viens un ievainoti astoņi cilvēki, arī vairāki civilisti, pavēstīja Iekšlietu ministrija.

Vienā uzbrukumā, kas tika sarīkots vienā no galvenajām Tunisas ielām, ievainoti trīs civilisti un divi policisti, norādīja ministrija. Viens no policistiem vēlāk no gūtajiem ievainojumiem miris.

Netālu no Tunisas vecpilsētas Habiba Burgibas avēnijā uz ceļa līdzās policijas automašīnai bija redzamas izmētātas cilvēka ķermeņa daļas, no notikuma vietas vēstīja ziņu aģentūras AFP korespondents.

"Uzbrukums, kas plkst.10.50 notika Habiba Burgibas avēnijā, bija pašnāvnieka uzbrukums," AFP apliecināja Iekšlietu ministrijas pārstāvis sakariem ar presi Sofiens Zaags.

Otrs uzbrukums bijis vērsts pret nacionālās gvardes galvaspilsētas bāzi. Tajā ievainoti četri drošības struktūru pārstāvji, norādīja ministrija.

"Plkst.11 indivīds uzspridzinājās pie [bāzes] aizmugures durvīm," ievainojot četrus cilvēkus, sacīja Zaags.

Ceturtdienas vakarā teroristu grupējuma "Islāma valsts" propagandas atzars "Amaq" izplatīja paziņojumu, kurā "Islāma valsts" uzņemas atbildību par abiem teroraktiem Tunisā.

"Divus uzbrukumus Tunisijas drošības elementiem" (..) [veica] "Islāma valsts" kaujinieki," teikts paziņojumā.

Pēdējos gados Tunisijā notikusi virkne uzbrukumu. Vairumā gadījumu atbildību par tiem uzņēmies grupējums "Islāma valsts".

2015.gadā teroraktos Bardo muzejā Tunisā un pludmales kūrortā pie Susas tika nogalināti aptuveni 60 cilvēki, no kuriem lielākā daļa bija ārvalstu tūristi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu