Meja: Divpusējo attiecību normalizācija ar Krieviju nav iespējama, līdz tā neizbeigs savu bezatbildīgo un destabilizējošo darbību (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja piektdien G20 samitā Japānā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam paziņoja, ka divpusējo attiecību normalizācija nav iespējama, līdz Krievija neizbeigs savu bezatbildīgo un destabilizējošo darbību, kas apdraud Lielbritāniju un tās sabiedrotos.

Kā Meja norādīja Putinam, nāvējošas nervus paralizējošas vielas pielietošana Solsberijas ielās veido daļu no plašāka bezatbildīgas uzvedības šablona un ir patiesi nosodāmi, ka tas noveda pie Lielbritānijas pavalstnieces Donas Stērdžesas nāves, teikts Dauninsgtrītas paziņojumā.

Lielbritānijai ir neapgāžami pierādījumi, kas iegūti rūpīgā izmeklēšanā un sadarbībā ar sabiedrotajiem, ka aiz šī uzbrukuma stāv Krievija, paziņoja Meja. Šāda uzvedība nedrīkst nekad atkārtoties un Lielbritānija vēlas divas par uzbrukumu atbildīgās personas redzēt tiesas priekšā.

Meja uzsvēra, ka Lielbritānija ir atvērta citām attiecībām, taču lai tas notiktu, Krievijas valdībai ir jāizvēlas cits ceļš.

Meja arī pavēstīja, ka Krievijas rīcībā Ukrainā ir ļoti satraucoša, un lai panāktu progresu, nepieciešama konflikta deeskalācija un Kerčas šaurumā sagūstīto 24 ukraiņu jūrnieku atbrīvošana.

Tāpat Meja norādīja, ka Lielbritānija turpinās viennozīmīgi aizstāvēt liberālo demokrātiju un aizsargāt cilvēktiesības un visu grupu līdztiesību, teikts Dauninsgtrītas paziņojumā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu