Irāna sūdzas ANO par ASV drona ielidošanu tās gaisa telpā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Irānas augstākais līderis ajatolla Ali Hameneji
Irānas augstākais līderis ajatolla Ali Hameneji Foto: SIPA/Scanpix

Irāna piektdien paziņoja, ka tā oficiāli iesniegusi sūdzību ANO Drošības padomei pret ASV saistībā ar dronu, kas pārkāpis tās gaisa telpu, vēsta ziņu aģentūra "Tasnim".

Irāna "iesniedza sūdzību ANO Drošības padomei un organizācijas ģenerālsekretāram, pēc tam kad ASV spiegošanas drons pārkāpa Irānas gaisa telpu un tika notriekts", "Tasnim" citē ārlietu ministra vietnieka Golamhoseina Dehgani teikto.

"Sūdzībā teikts, ka Irāna patur tiesības aizsargāt savu gaisa telpu un stāties pretī jebkuram pārkāpumam," viņš piebilda.

Kopš ASV prezidents Donalds Tramps pērn maijā paziņoja, ka ASV vienpusējā kārtā izstājas no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās un atjauno sankcijas, spriedze Vašingtonas un Teherānas attiecībās ir saasinājusies.

Jaunu saspīlējumu Irānas un ASV jau tā sarežģītajās attiecībās pagājušajā nedēļā izraisīja ASV bezpilota lidaparāta notriekšana. Irāna apgalvo, ka tas ielidojis tās gaisa telpā, bet ASV uzstāj, ka lidaparāts atradies virs starptautiskiem ūdeņiem.

Irāna brīdinājusi, ka pārtrauks pildīt atsevišķus kodolvienošanās nosacījumus, ja atlikušās vienošanās valstis - Francija, Krievija, Ķīna, Lielbritānija un Vācija - nepalīdzēs apiet ASV sankcijas, it īpaši attiecībā uz naftas tirdzniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu