Sestdienas rītā Valgā ieklīduši trīs lāči (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Eesti Jahimeeste selts

Agrā sestdienas rītā Igaunijas pilsētā Valgā pa ielām pastaigājušies lāči. Laikraksts Lõuna-Eesti Postimees vēsta, ka divus no šiem lāčiem saucot Pols un Proša, un Igaunijā tie ieradušies no Krievijas. Abi lāči Valgā pamanīti plkst.4:34 un kādam auto braucējam tos izdevies arī nofilmēt ar mobilo telefonu.

Ap pulksten pieciem rītā par dzīvniekiem paziņots arī Igaunijas Mednieku biedrības pārstāvim Tīnam Balodim. Šajā pašā laikā viņa brālis Andres Balodis pie Valgas auto bāzes pamanījis vēl vienu lāci, kas no turienes bija devies šautuves virzienā.

Mednieku biedrības mājaslapā vēstīts, ka mednieki uzreiz sapratuši – runa ir par dažādiem dzīvniekiem, proti, veseliem trim lāčiem, tādēļ zināmas bažas radās par to, kā tiem izdosies sveikiem un veseliem izkļūt no pilsētas un atgriezties savā ierastajā vidē.

Pie auto bāzes, kur manīts trešais lācis, aug biezi krūmi, tādēļ atrast ceļu, lai izkļūtu no pilsētas, šim ķepainim nebija pārāk grūti, savukārt viens no pirmajiem diviem lāčiem kādu brīdi bija ieklīdis kādas sievietes mājas pagalmā, un mednieki pat sākotnēji apsvēruši iespēju rast kādus tehniskus līdzekļus, lai dzīvnieku varētu iemidzināt. Taču pie šādas visai sarežģītas metodes šoreiz nevajadzēja ķerties, jo lācis izkašājis bedri zem sētas un pa tās apakšu izkļuvis atpakaļ uz ielas. Mednieku biedrības pārstāvis Tīns Baldis tam lēni sekojis automašīnā, kamēr ķepainis pagājis garām mākslas skolai, veikalam „Alko 1000” un devies Latvijas virzienā.

Divi lāči bijuši marķēti ar numura zīmēm

Mednieki arī pamanījuši divu lāču ausīs numura zīmes – 1701 un 1702, kas nozīmē, ka viņi jau ir bijuši cilvēku rokās un palaisti brīvībā. Pašmāju un Latvijas kolēģiem par šiem numuriem nekas nebija zināms, taču Krievijas mednieki igauņiem apstiprinājuši, ka runa ir par Pleskavas apgabalā brīvībā izlaistiem lāčiem Polu un Prošu.

Tīns Balodis preses pārstāvjiem atzinis, ka šis stāsts galu galā ir ar labām beigām. 

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu