Jēzus tradicionālajā dzimšanas vietā arheologi uzgājuši kristāmo trauku (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kristāmā aka Kristus dzimšanas baznīcā Bētlemē
Kristāmā aka Kristus dzimšanas baznīcā Bētlemē Foto: EPA/Scanpix

Kristus dzimšanas baznīcā Bētlemē, kas tiek uzskatīta par Jēzus Kristus dzimšanas vietu, pētnieki atraduši kristāmo trauku (ar svēto ūdeni pildīts trauks vai aka, ko izmantoja kristībās), kas radīts ap 6. vai 7. gadsimtu mūsu ērā.

Ziņu konferencē slavenās baznīcas restaurācijas komitejas vadītājs Ziads al-Bandaks paziņoja, ka arheologi ir atraduši kristāmo trauku, kas apslēpts lielākā kristāmajā traukā, rakstīts palestīnieši ziņu izdevumā “Wafa.pn”.

Al-Bandaks arī pastāstīja, ka jaunatklātais trauks ir darināts no tā paša materiāla, no kura veidotas baznīcas kolonnas. Tas nozīmē, ka kristāmais trauks varētu būt tikpat sens, cik pati baznīca, kura ir celta mūsu ēras 4. gadsimtā.

FOTO: KRISTĀMAIS TRAUKS KRISTUS DZIMŠANAS BAZNĪCĀ BĒTLEMĒ

Kristus dzimšanas baznīca jau kopš 2013. gada tiek renovēta un kristāmais trauks nav pirmais pārsteigums arheologiem, proti, 2016. gadā pētniekiem izdevās arī atrast skaistu bizantiešu eņģeļa mozaīku.

Pati baznīca atrodas virs grotas, kas kopš mūsu ēras 2. gadsimta tiek uzskatīta par Jēzus Kristus dzimšanas vietu. Lai arī baznīcā notiek renovācija, tā ir atvērta tūristiem un svētceļniekiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu