Egils Levits oficiāli stājas Valsts prezidenta amatā (111)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieskats sarīkojumā par godu jaunievēlētā Valsts prezidenta inaugurācijai
Foto: Ieskats sarīkojumā par godu jaunievēlētā Valsts prezidenta inaugurācijai Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien Rīgā visas dienas garumā norisinās Valsts prezidenta inaugurācijas pasākumi. Jau ziņots, ka Saeima 29. maijā par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja Egilu Levitu. Pazīstamo latviešu juristu un politologu sākotnēji virzīja Nacionālā Apvienība, bet pēc tam viņš ieguva arī valdošās koalīcijas atbalstu. Par Levitu nobalsoja 61 tautas kalps. 32 Saeimas deputāti balsoja pret. Portāls TVNET visas dienas garumā piedāvā teksta un video tiešraidi no Valsts prezidenta inaugurācijas pasākumiem. 

Foto: Viesi ierodas uz sarīkojumu par godu Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijai 

Foto: svinīgais sarīkojums Gaismas pilī

Foto un video: prezidents noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

Foto: Rīgas pils atslēgu svinīgā nodošana 

Kā liecina ziņu aģentūras LETA arhīvs, Egils Levits 1982. gadā beidzis Hamburgas Universitātes Juridisko fakultāti, bet 1985.gadā - Hamburgas Universitātes Sabiedrisko zinātņu un filozofijas fakultāti.

Levits savulaik bija Latvijas vēstnieks Vācijā, Šveicē, Austrijā un Ungārijā. Viņš bija arī 5. Saeimas deputāts, kā arī tieslietu ministrs. Vēlāk Levits tika ievēlēts par Eiropas Cilvēktiesību tiesas locekli no Latvijas, bet tad viņš kļuva par ES tiesas tiesnesi.

Levits ir 1990. gada 4. maija Neatkarības deklarācijas līdzautors, kā arī darbojies Satversmes preambulas projekta izstrādē. Levits arī kandidēja prezidenta vēlēšanās  2015. gadā, taču Saeimas vairākums toreiz atbalstīja Raimonda Vējoņa kandidatūru.

Foto: prezidents saka svinīgo uzrunu Saeimā

Komentāri (111)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu