"Pussy Riot" koncertē Alabamā, protestējot pret abortu aizliegumu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV Alabamas štatā, kur pieņemts teju totāls abortu aizliegums, koncertu, vācot līdzekļus sieviešu tiesību organizācijām, sarīkojusi Krievijas pankroka grupa "Pussy Riot".

Birmingemas koncerta ienākumus saņems reproduktīvās veselības organizācija "Planned Parenthood", kā arī organizācija "Yellowhammer Fund", kas sniedz atbalstu sievietēm, kuras vēlas veikt abortu vienā no ASV dienvidu štata trim klīnikām.

Maijā Alabamas likumdevēji noteica, ka aborta veikšana ir kriminālnoziegums, un tas attiecas arī uz izvarošanas un incesta gadījumiem. Izņēmums noteikts situācijām, kad apdraudēta ir mātes veselība. Ārstiem par aborta veikšanu draud līdz 99 gadiem cietumā.

"Man tas šķiet smieklīgi, ka 2019.gadā tas vēl var būt jautājums, vai sievietei ir tiesības veikt abortu," vēl pirms uzstāšanās ziņu aģentūrai AFP sacīja "Pussy Riot" līdzdibinātāja Nadja Tolokoņņikova.

"Mēs gribējām ierasties Alabamā un atbalstīt sievietes, kas šobrīd ir apdraudētā un neaizsargātā stāvoklī," viņa sacīja. "Daudzi amerikāņi uzskata, ka Krievija ir patriarhāla zeme, un daudzējādā ziņā tā tas arī ir, bet attiecībā uz aborta tiesībām nevar būt nekādu jautājumu."

Padomju Savienība 1920.gadā kļuva par pirmo valsti pasaulē, kur tika legalizēti aborti. Staļina varas laikā 1936.gadā aborti uz divām desmitgadēm tika aizliegti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu