Prokurori: Ir atrastas sprāgstvielas, tomēr nekas neliecina par vēlmi uzbrukt "Tour de France"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: A.S.O. - ALEX BROADWAY

Beļģijas policija aizvien turpina izmeklēt aizvadītās nedēļas nogalē atrastās sprāgstvielas, starp kurām bija arī naži un asi priekšmeti, tomēr nekas neliecina par plānotu uzbrukumu prestižajām "Tour de France" sacensībām, pirmdien vēstīja Beļģijas prokurori.

Kāds strādnieks aizvadītajā nedēļas nogalē Anderlehtas pilsētā, kādā mājas kāpņutelpā atradis paslēptas sprāgstvielas, bet, ņemot vērā, ka šī pilsēta atrodas netālu no "Tour de France" pirmo posmu norises vietas, Beļģijas policija sākusi lietas izmeklēšanu, kurā izskatīs šo sprāgstvielu saistību ar notiekošajām sacensībām.

"Šobrīd iegūtā informācija neliecina, ka šīs sprāgstvielas bija paredzēts lietot kādam uzbrukumam," paziņoja Briseles prokuroru birojs. Tāpat paziņojumā vēstīts, ka soma ar sprāgstvielām atrasta dienas otrajā pusē.

Tikmēr prokuratūras runasvīrs Deniss Gūmans apgalvoja, ka nekas neliecina par plānotu uzbrukumu "Tour de France" daudzdienu braucienam. "Šobrīd nav tādu pierādījumu, kas mums ļautu apgalvot par iespējamu uzbrukumu sacensībām," stāstīja Gūmans.

Pēc veiktās ekspertīzes noskaidrojies, ka somā atradušās vairāku veidu sprāgstvielas un asi priekšmeti, bet aizvien turpinās lietas izmeklēšana, lai arī pagaidām nav aizdomās turēto.

Brisele jau iepriekš saskārusies ar vairākiem nežēlīgiem uzbrukumiem, bet nesenākais no tiem bija 2016.gada 22.martā, kad pašnāvnieku sprādzienos Briseles lidostā un pilsētas centra metro stacijā bojā gāja 32 cilvēki, kā arī vairāki simti tika ievainoti.

Savukārt Briseles varas iestādes "Tour de France" sacensību laikā veic pastiprinātas kontroles, veicinot iedzīvotāju un sportistu drošību.

Iepriekš jau ziņots, ka "Tour de France" startēja 6.jūlijā Beļģijas galvaspilsētā Briselē, lai atzīmētu 50 gadus kopš Edija Merksa pirmās no piecām uzvarām šajās sacensībās. Prestižās daudzdienu sacīkstes noslēgsies Elizejas laukos Parīzē 28.jūlijā, kad riteņbraucēji būs pievarējuši aptuveni trīsarpus tūkstošus kilometru garo tūri.

Prestižais velobrauciens notiek jau 106. reizi, un šogad apritēs 100 gadu, kopš šajā velobraucienā ir kopvērtējuma līdera dzeltenais krekliņš.

Pērn par uzvarētāju tika kronēts brits Džeraints Tomass, kurš, spītējot nesen piedzīvotajam kritienam, gatavs aizstāvēt savu titulu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu