VARAM kompensēs 50% no pabalsta, ko Balvu novada pašvaldība izmaksās viesulī cietušajām saimniecībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) kompensēs 50% no pabalsta, ko Balvu novada pašvaldība izmaksās viesulī cietušajām saimniecībām, apstiprināja ministrijā.

Ministrijā skaidro, ka no valsts budžeta programma "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" VARAM pašvaldībai var kompensēt 50% no pabalstu summas, ko tās izmaksājušas dabas katastrofas laikā cietušajiem iedzīvotājiem mājokļa daļējai atjaunošanai.

Pēc VARAM teiktā, Balvu novada pašvaldības priekšsēdētājs Aigars Pušpurs (LZS) informējis, ka iedzīvotājiem patlaban nav nepieciešama palīdzība, ierādot pagaidu dzīvojamo platību. Vienlaikus viņš informējis, ka ārkārtas sēdē tiks pieņemts lēmumus, ka iedzīvotāji var saņemt pabalstu sešu minimālo mēnešalgu apmērā. Līdz šim pabalsts bija noteikts trīs minimālo mēnešalgu apmērā.

Pagaidām kopējie nodarītie zaudējumi zemnieku saimniecībām vēl nav apzināti.

Vienlaikus ministrija informē, ka paralēli vēl ir radīti zaudējumi arī pašvaldības īpašumā esošajiem kapiem, par ko pašvaldība varētu pieprasīt kompensāciju tad, ja zaudējumi pārsniegs 1400 eiro.

Kā ziņots, saimniecības Balvu novada Bērzpils pagastā, kas aizvadītās nedēļas nogalē cietušas no virpuļviesuļa, no pašvaldības varēs saņemt līdz 2580 eiro atbalstu, aģentūru LETA informēja novada domes priekšsēdētājs Pušpurs.

Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Par sociālās palīdzības pabalstiem Balvu novadā" Sociālā dienesta izveidotā Sociālo lietu komisija personai var piešķirt pabalstu līdz sešu Ministru kabineta noteikto minimālo mēnešu darba algu apmēram gadā. Tas nozīmē, ka lielākais iespējamais pabalsta apmērs ir 2580 eiro.

Tuvākajā laikā tiks sasaukta Sociālo lietu komisija, lai pieņemtu lēmumu par finansiālā atbalsta apjomu cietušajām saimniecībām. Pušpurs prognozēja, ka lēmumu par atbalsta apmēru varētu pieņemt šonedēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu