Lietuvas tiesa bijušajiem Šauļu policistiem piespriež cietumsodus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lietuvas Panevēžas apgabaltiesa pirmdien vairākiem bijušajiem Šauļu policistiem par dalību organizētā noziedzīgā grupējumā, kā arī par narkotiku un naudas piesavināšanos kratīšanu laikā un citiem noziegumiem piespriedusi cietumsodus uz laiku no septiņiem līdz sešpadsmit gadiem un naudassodus, ziņu aģentūru BNS informējusi tiesas pārstāve Jolita Gudeliene.

Pieci bijušie policijas darbinieki, tai skaitā trīs policijas struktūrvienību priekšnieki atzīti par vainīgiem dalībā organizētā noziedzīgā grupējumā. Šis ir pirmais tāda veida gadījums Lietuvas policijas vēsturē.

Tiesa atzinusi, ka bijušie policisti paši bijuši iesaistīti narkotiku tirdzniecībā, kukuļošanā, dokumentu viltošanā, nelikumīgā ieroču un munīcijas glabāšanā, nepatiesu liecību sniegšanā, pierādījumu viltošanā un citos noziegumos.

Cietumsodi un naudassodi piespriesti arī četriem policistiem, kas šai organizētajā grupējumā nav piedalījušies, un četrām civilpersonām, bet vēl četri bijušie policisti attaisnoti nozieguma sastāva trūkuma dēļ.

Šo tiesas spriedumu 20 dienu laikā var pārsūdzēt Apelācijas tiesā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu