Tramps priecājas par Mejas gaidāmo aiziešanu no amata

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps un Terēza Meja
Donalds Tramps un Terēza Meja Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien kritizēja Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju, redzami paužot sašutumu par viņas atbalstu Lielbritānijas vēstniekam ASV Kimam Daroham pēc nopludinātiem vēstnieka ziņojumiem, kuros ļoti kritiski vērtēta Trampa prezidentūra.

Jau ziņots, ka britu laikraksts "Mail on Sunday" svētdien publicēja nopludinātas diplomātiskās telegrammas, kas tapušas no 2017.gada līdz pavisam nesenam laikam un kurās Darohs raksturojis Trampa administrāciju kā neveiklu un nemākulīgu.

Tramps pirmdien vairākos tvītos uzbruka Mejai, apsveicot gaidāmo viņas aiziešanu no premjera amata, un rakstīja, ka viņam vairs nebūs nekādu kontaktu ar šo vēstnieku.

"Es esmu ļoti kritiski izteicies par to, kā Apvienotā Karaliste un premjerministre Terēza Meja kārtojušas "Brexit". Viņa un viņas pārstāvji ir radījuši tādu jucekli," rakstīja Tramps.

"Es pateicu viņai, kā to vajadzētu darīt, bet viņa nolēma iet citu ceļu," tvītoja Tramps.

"Labā ziņa brīnišķīgajai Apvienotajai Karalistei ir tāda, ka drīz viņiem būs jauns premjerministrs," rakstīja Tramps.

Pieminot vēstnieku Darohu, Tramps paziņoja, ka "mums vairs nebūs darīšanu ar viņu".

"Es nepazīstu šo vēstnieku, bet viņš nav iepaticies un nav guvis labu reputāciju Savienotajās Valstīs," paziņoja ASV prezidents.

Mejas kanceleja nosauca Daroha ziņojumu nopludināšanu par "nepieņemamu", bet aizstāvēja vēstnieku darbu, viņiem sniedzot "godīgus, neizpušķotus izvērtējumus par politiku viņu valstīs".

"Premjerministre pilnīgi uzticas savam vēstniekam Vašingtonā," sacīja Dauningstrītas preses sekretāre.

Ziņojumi tika publicēti mēnesi pēc Trampa valsts vizītes Lielbritānijā, kuras laikā viņš tika sagaidīts Bekingemas pilī ar 41 lielgabala salūtu un piedalījās banketā ar karalieni Elizabeti II.

"Man ļoti patika lieliskā Valsts vizīte pagājušajā mēnesī, bet mani visvairāk iespaidoja Karaliene!" tvītoja Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu