Kaimiņš gaida NEPLP profesionālu rīcību Latvijas Radio valdes un darbinieku strīda risināšanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš uzstājas debatēs Saeimas ārkārtas sēdē, kurā notiek jauna Valsts prezidenta vēlēšanas.
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš uzstājas debatēs Saeimas ārkārtas sēdē, kurā notiek jauna Valsts prezidenta vēlēšanas. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) ir steidzami jārīkojas, lai risinātu starp Latvijas Radio valdi un darbiniekiem radušos strīdu, aģentūrai LETA sacīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Viņš norādīja, ka par "kaut kāda veida tehniskām, saimnieciskām iespējamām neizdarībām Latvijas Radio" komisijas deputāti bijuši informēti jau iepriekš. "Mēs to labi ļoti zinājām, signāli mums tika nodoti," teica Kaimiņš.

Politiķis uzsvēra, ka atbilstoši noteiktajai kārtībai komisija neievēl Latvijas Radio valdi - to dara NEPLP, līdz ar to padomei ir steidzami jāreaģē uz situāciju un tā jārisina.

"Ir jāredz NEPLP darbības, kā viņi skaidros, risinās šo situāciju, jo darbinieki neuzticas saviem vadītājiem. Latvijas Radio nav privāts uzņēmums - tas ir Latvijas sabiedriskais medijs, kura īpašnieki ir Latvijas nodokļu maksātāji, algu maksājot arī NEPLP un Latvijas Radio valdei," norādīja Kaimiņš.

Deputāts atkārtoti uzsvēra, ka komisijai patlaban nav tiesību iejaukties procesā, "kādu saucot uz paklāja, lai risinātu divu pušu strīdu".

"Šajā gadījumā ļoti gaidu indikācijas par NEPLP darbu, jo tas ir padomes uzdevums, par ko tā arī saņem algu. Ja viņi netiks galā ar šo situāciju, tad iejauksies komisija," solīja Kaimiņš.

Kā ziņots, Latvijas Radio Ziņu dienests izteicis neuzticību Latvijas Radio valdei, vienlaikus pieprasot tās atkāpšanos vai atbrīvošanu, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Ziņu dienesta darbinieki ar atklātu vēstuli par situāciju uzņēmumā vērsušies pie Latvijas Radio valdes, NEPLP, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas, Kultūras ministrijas, Ministru kabineta, Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita un plašsaziņas līdzekļiem.

NEPLP loceklis Patriks Grīva aģentūrai LETA pauda, ka padome, visticamāk, jau šodien varētu tikties ar Latvijas Radio valdi, lai pārrunātu radušos situāciju par radio Ziņu dienesta izteikto neuzticību uzņēmuma valdei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu