Francijas ministrs iekuļas nepatikšanās par omāru baudīšanu uz nodokļu maksātāju rēķina

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

Francijas prezidenta Emanuela Makrona valdības vides ministrs Fransuā de Rižī iekūlies skandālā, jo atklātībā nākusi informācija, ka viņš uz nodokļu maksātāju rēķina rīkojis lepnas vakariņas, kurās galdā celti omāri un 550 eiro vērtas vīna pudeles, ziņo medijs "Politico.eu".

Francijas ziņu portāls "Mediapart" trešdien ziņoja, ka de Rižī greznos saviesīgos pasākumus esot rīkojis no 2017.gada oktobra līdz 2018.gada jūnijam, atrodoties Francijas parlamenta prezidenta amatā. Publikācijā bija teikts, ka no valsts budžeta apmaksātajās vakariņās galvenokārt tika ielūgti de Rižī un viņa sievas draugi.

Politiķis "saprot, ka Francijas tautai varētu būt interese vai jautājumi" par šādiem izdevumiem, taču "ducis neformālu vakariņu" ar "pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem" esot palīdzējušas viņam Nacionālās sapulces prezidenta darbā.

Sociālistu politiķe, bijusī vides ministre Delfīne Bato pieprasīja de Rižī atkāpšanos, taču Makrona valdības runasvīrs apliecināja, ka skandālā ierautais politiķis joprojām baudot "prezidenta un premjerministra uzticēšanos".

"Svarīgi, lai augsta līmeņa politiķi būtu spējīgi dažādos veidos uzturēt šo saikni ar pilsonisko sabiedrību, tai skaitā ar neformālu vakariņu starpniecību - protams, caurskatāmā un samērīgā manierē," norāda administrācijas pārstāvis.

"Mediapart" arī ziņoja, ka pēc de Rižī stāšanās Francijas vides ministra amatā valstij piederošajā dzīvoklī, kurā viņš mitinās, esot veikts 63 000 eiro vērts remonts.

De Rižī taisnojās, ka dzīvoklis esot bijis "nolaists". Taču ar iepriekšējo dzīvokļa iemītnieku, de Rižī priekšgājēju Nikolasu Ulo saistīti informācijas avoti atklājuši, ka dzīvoklis esot bijis ļoti labā stāvoklī.

Medijs publicējis fotogrāfijas, kurās dzīvoklis esot redzams pirms remonta: 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu