Publiskas personas mantu turpmāk varēs atsavināt ar elektroniskās izsoļu vietnes starpniecību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Otrdien stājas spēkā grozījumi Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā, kas paredz iespēju turpmāk arī publiskas personas mantu atsavināt ar elektroniskās izsoļu vietnes starpniecību, informēja AS "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor" (Privatizācijas aģentūra) pārstāvji.

"Possessor" norāda, ka degradētu un sliktā tehniskā stāvoklī esošu nekustamo īpašumu uzturēšanas izmaksas ir augstas, un potenciālajiem investoriem ir zema interese tos iegādāties. Tāpēc pēc nesekmīgām izsolēm ar augšupejošu soli "Possessor" piemēro publiskas personas mantas atsavināšanas veidu - pārdošanu atklātā izsolē ar lejupejošu soli. Šādu īpašumu pārdošana izsolēs ar lejupejošu soli esot efektīvākais risinājums, lai valsts atbrīvotos no tai nevajadzīgajiem aktīviem.

"Possessor" ar Tiesu administrāciju jau ir noslēguši vienošanos par sadarbības kārtību, organizējot izsoles publiskas personas mantas pārdošanai.

2018.gada 31.decembrī "Possessor" portfeli veidoja 606 valsts zemesgabali un nekustamā īpašuma objekti, "Possessor" valdījumā bija 718 valsts īpašumā esoši dzīvokļi un dzīvojamās mājas, kā arī valsts kapitāla daļas 21 kapitālsabiedrībā.

"Possessor" ir akciju sabiedrība, kuras 100% akciju turētājs ir Ekonomikas ministrija. 2018.gada 31.decembrī "Possessor" kopējie (konsolidētie) aktīvi bija 176,7 miljoni eiro, no kuriem "Possessor" un tās konsolidēto meitas sabiedrību "Hiponia", "REAP" un "FeLM" īpašumi, kas ir atspoguļoti to bilancē - 43,2 miljoni eiro, savukārt valsts īpašumi, kas ir iekļauti "Possessor" zembilancē - 133,5 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu