Grieķijas valdība paziņo par nodokļu samazināšanu un iztur uzticības balsojumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Parlamenta vēlēšanas Grieķijā
Parlamenta vēlēšanas Grieķijā Foto: Reuters/EPA/AFP/SIPA/ScanPix

Grieķijas premjerministra Kiriaka Micotaka jaunā labēji centriskā valdība pirmdien paziņoja par vairāku nodokļu samazināšanu un izturēja uzticības balsojumu parlamentā.

Micotaka partija "Jaunā demokrātija" (ND) 7.jūlijā uzvarēja parlamenta vēlēšanās, nodrošinot sev 158 no 300 parlamenta deputātu vietām.

"Mums jānāk klajā ar optimistisku vēstījumu, ka beidzot šajā valstī kaut kas mainās," Micotakis sacīja pirms parlamenta balsojuma.

"Galvenais izaicinājums Grieķijai ir radīt vairāk bagātības un to sadalīt taisnīgā veidā," viņš piebilda.

Vēlēšanu kampaņas gaitā Micotakis bija apsolījis līdz 2020.gadam samazināt nekustamā īpašuma nodokli par 30%. Viņš pirmdien paziņoja deputātiem, ka pirmais samazinājums par apmēram 22% tiks pieņemts balsojumā nākamajā nedēļā un stāsies spēkā augustā.

Viņš arī sacīja, ka no septembra uzņēmumu nodokļa likme tiks samazināta no 28% līdz 24%.

Micotakis arī paziņoja par apmēram 1500 policistu nolīgšanu drošības uzlabošanai pilsētās, kā arī par apmēram 2000 darbinieku, pārsvarā medicīnas māsu, pieņemšanu darbā slimnīcās.

Grieķijas trešā un pēdējā tautsaimniecības glābšanas programma beidzās pērn augustā, un kopš tā laika Grieķija ir atgriezusies starptautiskajos finanšu tirgos, tomēr taupības politika, kas tika īstenota kreditoru prasību dēļ, pilsoņus saniknoja un līdzšinējā premjerministra Alekša Cipra vadītā kreisi populistiskā partija "Syriza" zaudēja parlamenta vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu