Pētījums: PMLP vēstuli par EP vēlēšanu iecirkni nesaņēma 28% aptaujāto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

28% pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām veiktā pētījuma dalībnieku nebija saņēmuši Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vēstuli par to, kurā vēlēšanu iecirknī jābalso šajās vēlēšanās.

Kā informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Laura Zaharova, CVK sadarbībā ar pētījumu centru SKDS veiktajā vēlētāju aptaujā respondentiem tika lūgts paust attieksmi par apgalvojumiem, kas izskanējuši saistībā ar šīm vēlēšanām un to organizēšanu.

55% no aptaujātajiem norādīja, ka PMLP vēstuli saņēmuši. 15% aptaujāto atzina, ka saņēmuši elektronisko vēstuli, kas tika nosūtīta VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā, bet 5% aptaujāto šo informāciju saņēmuši arī uz oficiālo e-adresi.

Vairākums (50,4%) aptaujāto uzskata, ka arī nākotnē ir nepieciešams sūtīt pa pastu informatīvo vēstuli par vēlēšanu iecirkni, bet 37% aptaujāto piekrita apgalvojumam, ka no vēstuļu sūtīšanas pa pastu būtu jāatsakās. Vienlaikus 68% respondentu atzina, ka noskaidrot savu EP vēlēšanu iecirkni bija vienkārši.

Aptauja tika veikta no 2019.gada 7. līdz 17. jūnijam visā Latvijā, un tajā piedalījās 891 Latvijas pilsonis vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Kā ziņots, iepriekš daļā sabiedrības neapmierinātību izraisīja situācija, kad vairāki vēlētāji nebija saņēmuši PMLP vēstuli par sava vēlēšanu iecirkņa atrašanās vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu