LNMM direktore muzeja pieminēšanu VNĪ un "Rere Būve 1" konfliktā uzskata par nepārdomātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) direktore Māra Lāce uzskata, ka muzeja pieminēšana VAS "Valsts nekustamo īpašumu" un pilnsabiedrības "Rere Būve1" konfliktā ir nepārdomāta un nepareiza, pastāstīja Lāce.

Kā ziņots, VNĪ sasauktajā preses konferencē, kurā informēja par valdes lēmumu lauzt līgumu ar Jaunā Rīgas teātra ēkas (JRT) rekonstrukcijas būvnieku "Rere Buve 1", JRT rekonstrukcijas projekta autore, arhitekte Zaiga Gaile norādīja, ka būvnieki neesot uzņēmušies atbildību nedz par "Maxima" traģēdiju, nedz arī par ugunsgrēku Rīgas pilī un Nacionālā mākslas muzeja piebūves grimšanu un plaisām vecajā ēkā.

Savukārt LNMM direktore Lāce stāsta, ka ēka, kas rekonstruēta pirms četriem gadiem, tiek veiksmīgi izmantota.

"Rekonstrukciju veica būvfirma "Re&Re". Darba gaitā radās problēmas ar pāļu dzīšanu, kas ietekmēja veco ēku. Tomēr problēmas ļoti pārdomāti un savlaicīgi novērsa. Es nevaru teikt neko sliktu par būvfirmas "Re&Re" darbu," norādīja Lāce.

Tāpat Lāce pastāstīja, ka nevar pievienoties arhitektes Zaigas Gailes teiktajam un kritizēt būvfirmu. "Es nezinu detaļas par to, kas noticis ar JRT ēkas rekonstrukciju, bet šajā kontekstā pieminēt LNMM nav pārdomāti un pareizi," savu nostāju pauda LNMM direktore.

LNMM direktore pastāstīja, ka par LNMM piebūves grimšanu nevar runāt. "Būvfirma veica darbus pēc izstrādātā projekta. Darba gaitā pieņēma lēmumu, ka jāmaina tehniskais projekts. Kopā ar rekonstrukcijas pasūtītāju - Rīgas domes Īpašuma departamentu - problēmām atrada risinājumu, notika arī konsultācijas ar ekspertiem. Tas netika slēpts, un sabiedrību par to informēja. Risinājumus atrada, un darbs gāja uz priekšu," pastāstīja Lāce.

Kā ziņots, līgumu starp Rīgas domes Īpašuma departamentu un SIA "Re&Re" par LNMM rekonstrukciju, restaurāciju un paplašināšanu parakstīja 2013.gada janvārī. Rekonstruēto ēku nodeva ekspluatācijā 2015.gada decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu