Mišelina restorāna pavārs iesaka: četras lietas, ko nekad nevajadzētu darīt virtuvē (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Saprotams, ka tikai retais no mums varētu kļūt par Mišelina restorānu līmeņa pavāru, taču šie neaizsniedzamie mērķi nav šķērslis ievērot virtuves etiķeti arī pašu mājās un mācīties no labākajiem. Mišelina zvaigžņotā restorāna šefpavārs Džons Voltons britu žurnālam "House Beautiful" atklāj četras lietas, ko nevienam gardēdim nevajadzētu pieļaut, darbojoties virtuvē. 

Nekad neatstāj nažus ziepjūdenī vai mitrumā

Reizēm pēc kāda produkta griešanas gadās iemest nazi atmiekšķēties izlietnē, kas pildīta ar ziepjūdeni. Taču izlietnes ūdens darba karstumā saduļķojas, var gadīties nazi nepamanīt izlietnes dibenā un, sniedzoties pēc izlietnes korķa, nejauši sagriezt roku. 

Foto: Unsplash

Neaizmirsti par mitru trauku dvieli zem virtuves dēlīša

Pavārs atklāj, ka nekādā gadījumā nevajadzētu kapāt produktus uz dēlīša, zem kura nav palikts mitrs trauku dvielis vai papīra salvete. Koka vai plastmasas dēlis uz virtuves virsmas slīd, un pavārs tā var sagriezties. Savukārt mitrs dvielis dēli nobremzēs.   

Foto: Unsplash

Nekad nepasniedz maltīti, ko neesi pagaršojis 

Jebkurš izcils pavārs pagaršos savu veikumu, pirms to pasniedz citiem gardēžiem, un tas noteikti jāievēro, arī gatavojot mājās. Pagaršojot maltīti gatavošanas procesā, pārliecināsies, ka tās garša un tekstūra ir atbilstoša, kā arī spēsi monitorēt, kādas garšvielas vēl būtu nepieciešamas.

Foto: Unsplash

Nekad nepārvērtē sāli 

Sāls ir pavāra labākais draugs - tas spēj uzlabot un paspilgtināt gan ēdiena garšu, gan arī tekstūru. Taču vai gatavojot izmanto pareizu sāli konkrētam ēdienam? Blanšējot dārzeņus, drīkst izmantot smalko sāli - tas ātrāk izšķīst ūdenī, taču citiem ēdieniem pieturies pie jūras sāls, jo tas būs daudz efektīvāks. "Rupjāks sāls sniedz labāku ēdiena tekstūru un spēcīgāku garšu," atklāj pavārs. 

Foto: Unsplash
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu