Palestīnas pašpārvalde draud apturēt sadarbību ar Izraēlu (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Palestīnas pašpārvaldes prezidents Mahmud Abass ceturtdien paziņoja, ka viņš nolēmis apturēt ar Izraēlu noslēgto vienošanos īstenošanu, pasliktinoties attiecībām starp abām pusēm.

"Mēs paziņojam par vadības lēmumu apturēt vienošanos īstenošanu, kuras ir parakstītas ar Izraēlas pusi," Abass teica savā runā Jordānas rietumkrasta Rāmallāhas pilsētā.

Abass iepriekš nebija tik skaidri un noteikti runājis par sadarbības pārtraukšanu, lai gan palestīniešu amatpersonas arī agrāk bija draudējušas apturēt visu vienošanos īstenošanu ar Izraēlu.

Viņš sacīja, ka palestīnieši nekavējoties izveidos komiteju, lai izpētītu, kā izpildīt šo lēmumu.

Abas valdības strādā kopā dažādos jautājumos no ūdensapgādes līdz drošībai, un vienošanos apturēšana var ietekmēt drošību Jordānas rietumkrastā.

84 gadus vecais Abass iepriekš bija izteicis līdzīgus draudus, bet nebija tos izpildījis.

Attiecības starp Abasa valdību, kas bāzēta Jordānas rietumkrastā, un Izraēlu ir pasliktinājušās pēdējos mēnešos.

Izraēla pirmdien nojauca 12 palestīniešu dzīvokļu ēkas Surbaheras rajonā Jordānas rietumkrasta un Jeruzalemes teritorijā.

Izraēla paskaidroja, ka tās bija uzceltas pārāk tuvu barjerai, kas atdala Jordānas rietumkrastu no Izraēlas, tomēr šo ēku nojaukšanu nosodīja palestīniešu līderi, kā arī Eiropas Savienības un ANO amatpersonas.

"[Palestīniešu mājokļu iznīcināšanu] var klasificēt tikai kā etnisko tīrīšanu un noziegumu pret cilvēci, ko nevar pieciest," ceturtdien sacīja Abass.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu