Tramps varētu noteikt muitas tarifus franču vīniem (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien solīja "būtiski" atbildēt uz Francijas digitālo pakalpojumu nodokli, kas vērsts pret ASV tehnoloģiju milžiem, un deva mājienu, ka varētu noteikt muitas tarifus franču vīniem.

"Francija tikko uzlika digitālu nodokli mūsu dižajām amerikāņu tehnoloģiju kompānijām," Tramps tviterī ierakstīja par Francijā pieņemto likumu, kas paredz piemērot šo nodokli tādiem ASV uzņēmumiem kā "Google", "Apple", "Facebook" un "Amazon".

"Mēs drīz paziņosim par būtisku atbildes rīcību pret [Francijas prezidenta Emanuela] Makrona muļķību," solīja Tramps.

Tramps, kurš ir pilnīgs atturībnieks un neesot dzēris pat alu, deva mājienu, ka ASV pretpasākums varētu būt vērsts pret vienu no Francijas galvenajām eksporta precēm – vīnu.

"Es vienmēr esmu teicis, ka amerikāņu vīns ir labāks nekā franču vīns!" paziņoja Tramps.

Francijas ekonomikas ministrs Bruno Lemērs norādīja, ka Francija nebaidās no šādiem pretpasākumiem un ieviesīs šo nodokli.

"Vispārēja digitālo aktivitāšu aplikšana ar nodokli ir izaicinājums mums visiem. Mēs gribam panākt vienošanos ar “lielo septiņnieku" (G7) un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju (OECD). Pa ro laiku Francija īstenos savus nacionālos lēmumus," sacīja ministrs.

Baltā nama preses sekretāra vietnieks Džads Dīrs atzīmēja, ka ASV Tirdzniecības pārstāvja birojs jau ir sācis izmeklēšanu par šo Francijas nodokli, un tas var novest pie ekonomiskām sankcijām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu