Tramps atgaiņājas no apsūdzībām rasismā (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien noraidījis apsūdzības rasismā, šādi reaģējot uz pārmetumiem, kas Trampam tika izteikti pēc viņa uzbrukumiem prominentam melnādaino kongresmenim, ka prezidents izvērš "naida programmu", lai gūtu uzvaru vēlēšanās.

Tramps sestdien tviterī vērsās pret demokrātu kongresmeni Elaidžu Kamingsu, kas Kongresā pārstāv Mērilendas štata Baltimoru, kur vairums iedzīvotāju ir melnādainie. Vardarbības līmenis Baltimorā lielā slepkavību skaita dēļ ir viens no augstākajiem ASV.

Nodēvējis Kamingsa vēlēšanu apgabalu par "žurku un grauzēju apsēstu haosu", kur neviens negrib dzīvot, Tramps svētdien skaidroja, ka šādi vienīgi norādījis uz skaudro patiesību.

"Nav nekā aplama, ja norāda uz acīmredzamo faktu, ka kongresmenis Elaidža Kamingss sava iecirkņa un Baltimoras pilsētas labā veicis ļoti sliktu darbu," skaidroja Tramps.

Nākamajos tvītos Tramps atkārtoti pauda nopēlumu kongresmenim, viņu dēvējot par "rasistu" un norādot, ka viņa "radikālā "pārraudzība" ir joks", šādi izsakoties par Kamingsa atrašanos Pārstāvju palātas Pārraudzības komitejas vadībā. Šī komiteja uzsākusi vairākas izmeklēšanas par Trampa administrācijas politiku.

Pirms nepilnām divām nedēļām Pārstāvju palāta kā rasistiskus nosodīja Trampa uzbrukumus tviterī četrām Kongresa demokrātēm etnisko minoritāšu un afroamerikāņu pārstāvēm, kurām Tramps bija ieteicis "doties atpakaļ" uz savām valstīm.

Trampa uzbrukumi Kamingsam un demokrātu kongresmenēm tiek uzskatīti par izkalkulētu, bet riskantu pieeju centienos uzrunāt neapmierināto baltādaino un "zilo apkaklīšu" elektorātu, kas palīdzēja viņam gūt uzvaru 2016.gada vēlēšanās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu