Levits vienisprātis ar KNAB vadītāju par nepieciešamību stiprināt biroja analītiskās spējas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Egils Levits un Jēkabs Straume
Egils Levits un Jēkabs Straume Foto: Valsts kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits ir vienisprātis ar KNAB vadītāju Jēkabu Straumi par to, ka viena no biroja prioritātēm ir analītisko spēju stiprināšana.

Levits otrdien tikās ar KNAB vadītāju, lai pārrunātu korupcijas novēršanas un apkarošanas nozīmi valstī. Pēc Straumes sacītā, Levits ir pirmais no prezidentiem, kurš klātienē iepazinies ar KNAB darbību, un tas ir apliecinājums, ka tiesiskuma stiprināšanai ir būtiska nozīme valsts attīstībā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

KNAB vadītājs tikšanās laikā informēja Valsts prezidentu par KNAB darbu, konstatētajām problēmām, izvirzītajām prioritātēm un turpmāk plānotajiem pasākumiem, lai uzlabotu korupcijas novēršanu un apkarošanu Latvijā. Pēc Valsts prezidenta domām, KNAB darbībai ir jābūt mērķtiecīgai, uz analīzi balstītai un iedarbīgai.

Valsts prezidents bija vienisprātis ar KNAB vadītāju par to, ka viena no biroja prioritātēm ir turpināt stiprināt iestādes analītiskās spējas, kas ļautu atklāt un izmeklēt sarežģītākās korupcijas, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un citu finanšu noziegumu shēmas. Finanšu izmeklēšana ir joma, kurai būtu jāpievērš lielāka vērība.

Vienlaikus sarunā par atalgojumu sistēmu nozarē strādājošiem Levits pauda nostāju, ka valstī ir nepieciešama vienota valsts pārvaldes atalgojuma sistēma, lai neradītu neveselīgu konkurenci, un tajā virzienā var sākt strādāt jau šodien.

"Latvijas nākotne ir sabiedrības rokās, un tikai kopīgiem spēkiem mēs varam panākt rezultātu un uzvarēt cīņā ar korupciju. Aicinu ikvienu, gluži tāpat kā to dara Latvijas Valsts prezidents, ar neizsīkstošu enerģiju un darba sparu veikt godprātīgi ne tikai savus amata pienākumus, bet arī pašaizliedzīgi iestāties un rūpēties par tiesiskumu, demokrātijas vērtībām un kopumā par visas valsts un sabiedrības interesēm," uzsvēris KNAB priekšnieks.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu