Par centieniem izvairīties no piespiedu darba notiesātajam piespriež papildu darba stundas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zemgales rajona tiesa kādam notiesātajam par kukuļa piedāvāšanu Valsts probācijas dienesta (VPD) amatpersonai piemēroja piespiedu darbu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Pagājušajā gadā Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa vīrietim kādā krimināllietā piemēroja piespiedu darbu uz 180 stundām. Piespiedu darba izpildei vīrietis pieteicās pie atbildīgās VPD amatpersonas.

Saskaņā ar probācijas klienta darba grafiku notiesātajam bija jāveic septiņas stundas piespiedu darbs - vākt sadzīves atkritumus. Kontrolējot probācijas klienta piespiedu darba izpildi, VPD amatpersona ieradās konkrētajā adresē, taču notiesātais tur neatradās.

Amatpersona sazvanījusi notiesāto un izskaidrojusi, ka minētās septiņas stundas netiek ieskaitītas soda izpildē, jo viņš neatrodas piespiedu darba izpildes vietā.

Pēc tam telefonsarunas laikā notiesātais, lai izvairītos no viņam piemērotā kriminālsoda jautājis vai ir iespējams piespiedu darbu aizstāt ar naudas sodu. Amatpersona izskaidrojusi, ka VPD kompetencē neietilpst piespiedu darba aizstāšana ar naudas sodu un ar šādu lūgumu, ir nepieciešams vērsties tiesā.

Pēc tam apsūdzētais sarunā piedāvājis 100 un 200 eiro, lai viņam vairs nav jāstrādā noteiktais piespiedu darbs.

Pēc šāda piedāvājuma VPD amatpersona pārtrauca telefonsarunu, norādot notiesātajam par nepieciešamību ierasties VPD paskaidrojumu sniegšanai.

Tiesa vīrietim piemēroja 200 stundas piespiedu darba un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz vienu gadu un deviņiem mēnešiem. Šajā sodā iekļauts iepriekš neizciestais sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu