Eiropas pretkorupcijas eksperti kritizē Ungāriju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ungārijas konservatīvais premjerministrs Viktors Orbāns
Ungārijas konservatīvais premjerministrs Viktors Orbāns Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas padomes Pretkorupcijas starpvalstu grupa (GRECO) ceturtdien nosodījusi Ungāriju par pasivitāti cīņā pret korupciju.

GRECO norādīja, ka Ungārija ir izpildījusi tikai piecus no 18 ieteikumiem, ko grupa sniedza Ungārijai pirms četriem gadiem.

Grupa paziņoja, ka tas ir nepieņemami un Ungārija joprojām būs pakļauta īpašam novērošanas režīmam.

Šī režīma ietvaros pašreiz tiek novērotas vēl 11 GRECO dalībvalstis, tostarp Austrija, Francija un Turcija.

GRECO uzsvēra, ka Ungārijai ir jāpalielina caurspīdīgums un jāveicina konsultācijas savā likumdošanas procesā, tostarp jāievieš noteikumi saskarsmei ar lobijiem un uzvedības kodekss likumdevējiem.

Plašā imunitāte, ko bauda deputāti, būtu jāpārskata un efektīvi jāīsteno noteikumi, kas attiecas uz interešu konfliktiem, paziņoja GRECO.

Grupa secinājusi, ka Ungārija nav īstenojusi nevienu no trim ieteikumiem attiecībā uz tiesnešiem un rekomendācijas disciplināro procedūru uzlabošanai prokuroriem izpildītas tikai daļēji.

Eiropas Padome nav Eiropas Savienības (ES) organizācija.

Strasbūrā bāzētā Eiropas Padome ir dibināta 1949.gadā, un tā ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, kas apvieno 47 Eiropas valstis. Eiropas Padomes mērķis ir veidot kopēju demokrātisku un tiesisku telpu Eiropā, nodrošinot tās pamatvērtību - cilvēktiesību, demokrātijas un tiesiskuma - ievērošanu un aizsardzību.

Eiropas Padome atbild par tienešu ievēlēšanu Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu