No kapa plāno izcelt gangstera Džona Dilindžera atliekas (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Džons Dilindžers
Džons Dilindžers Foto: Wikimedia Commons

20. gadsimta 30. gados bēdīgi slavenā gangstera Džona Dilindžera betonā ieskauto kapavietu Indianapolisas kapsētā, ASV, plānots atvērt septembrī – vairāk nekā 85 gadus, kopš noziedznieku pie Čikāgas teātra nogalināja FIB aģenti.

Gaidāmā ekshumācija varētu pielikt punktu vairākām sazvērestību teorijām par to, ka daudzu cilvēku vidū par tautas varoni uzskatītais gangsteris nemaz nav apglabāts šajā kapā.

Ekshumācijas atļauju, ko lūdza Dilindžera māsasdēls Maikls S. Tompsons, Indianas štata veselības departaments apstiprināja 3. jūlijā.

Tiesa, Dilindžera atlieku izcelšana no kapa varētu būt visai sarežģīts uzdevums, jo viņa tēvs īsi pēc dēla bērēm zārku pārapbedīja zem betona aizsargslāņa un dzelzsbetona plāksnēm.

“Es domāju, ka būs pamatīgi jānopūlas, lai piekļūtu Dilindžera atliekām,” teica vēsturniece Sjūzena Satona.

Iemesls, kāpēc Dilindžera tēvs nolēma tik pamatīgi “iepakot” dēla zārku, bija potenciālie vandalisma draudi.

Džons Dilindžers
Džons Dilindžers Foto: Wikimedia Commons

“Lielākās bažas bija par to, ka kāds vēlāk izraks zārku un apgānīs līķi vai to nozags. Zināms, ka Dilindžeriem pat tika piedāvāta nauda par Džona līķi, tāpēc viņi ļoti uztraucās,” piebilda Satona.

Vēsturniece arī stāstīja, ka šī ekshumācija varētu beidzot izbeigt sazvērestību teorijas par to, ka zem betona plāksnēm nemaz neatrodas Džona Dilindžera atliekas.

Indianapolisā dzimušais gangsteris bija viens no Amerikas slavenākajiem noziedzniekiem. FIB apgalvo, ka Dilindžera banda nogalināja 10 cilvēkus, aplaupot virkni banku 30. gados.

Pats Dilindžers gan nekad netika apsūdzēts slepkavībā, turklāt dažu cilvēku vidū tika uzskatīts par tautas varoni, kas Lielās depresijas laikā ASV aplaupīja bankas, kuru dēļ daudzi amerikāņi bija zaudējuši visu, kas tiem pieder.

“Cilvēki viņu dēvēja arī par ārkārtīgi pieklājīgu. Pat tad, kad viņš laupīja,” teica Satona.

1934. gadā Dilindžers atradās apcietinājumā, tomēr ar paštaisītu koka revolveri pamanījās no cietuma izbēgt. Pēc tam viņš veica sejas plastisko operāciju un pat mēģināja ar skābes palīdzību tikt vaļā no saviem pirkstu nospiedumiem, tomēr pēc nodevības viņu pie Čikāgas teātra 1934. gada jūlijā nošāva FIB aģenti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu