Pēc Epsteina nāves atstādināti divi cietumsargi (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Amerikāņu finansists Džefrijs Epsteins
Amerikāņu finansists Džefrijs Epsteins Foto: Reuters/ScanPix

ASV Tieslietu departaments 13. augustā paziņojis, ka uz laiku no amata atstādināti divi cietumsargi, kuriem bija uzticēts uzmanīt pedofilijā apsūdzēto finansistu Džefriju Epsteinu, kurš savā cietuma kamerā izdarīja pašnāvību, vēsta ārzemju mediji.

Lēmumu par atstādināšanu pieņēmis ASV ģenerālprokurors Viljams Bars dienu pēc tam, kad viņš kritizēja iestādi par nepilnībām, kas saistītas ar Epsteina nāvi. No amata uz laiku atstādināts arī cietuma uzraugs, vēsta raidorganizācija BBC.

Epsteins sestdien no rīta tika atrasts pakāries savā cietuma kamerā. Finansista nāve raisījusi dažādus jautājumus par cietuma darba efektivitāti, jo viņš jau iepriekš bija veicis pašnāvības mēģinājumu. Sargiem bija jāpārbauda Epsteina stāvoklis reizi pusstundā.

Arī ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka vēlas, lai finansista nāve tiktu rūpīgi izmeklēta, vēsta "The Guardian".

Kā vēstīts iepriekš, Epsteins bija apsūdzēts plaša pedofilijas tīkla uzturēšanā - pats esot seksuāli izmantojis desmitiem nepilngadīgu meiteņu (jaunākās - 14 gadus vecas) un pēc tam licis viņām vervēt jaunas upures. Savu vainu Epsteins bija noliedzis.

Apsūdzības attiecas uz 2002. un 2005.gadā pastrādātiem noziegumiem. No pienācīga soda viņš reiz jau izbēga - 2008. gadā atzīstot vainu divos štata likumdošanas pārkāpumos saistībā ar prostitūciju un izciešot 13 mēnešu sodu, viņš izvairījās no prāvas federālajā tiesā. Epsteinam nācās reģistrēties kā dzimumnoziedzniekam un izmaksāt kompensācijas upuriem. Neskatoties uz to, viņš turpināja grozīties ASV sabiedrības augstajās aprindās.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu