Pārvērtības “Skaistais spēks”: lopiņu kopēja iejūtas pirmās lēdijas tēlā

Gerda Pulkstene
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

«Egoiste» jau tradicionāli uzrunāja dāmas pieteikties skaistuma pārvērtību piedzīvojumam. Šoreiz sadarbībā ar veikalu tīklu Drogas meklējām sievietes - personības, kuru ikdiena saistīta ar profesiju, kas prasa spēku, drosmi un pat vīrišķīgu izturību. Laiks otrajai rakstu “Skaistais spēks” sērijas varonei Īrisai, kuras ikdiena sākas ar saullēktu, kad jādodas apkopt lopiņus un savu bioloģisko saimniecību. 

Stāsts par Īrisu: daba ir mana svētnīca

Īrisa no Amatas novada Zaubes pagasta ar lepnumu mums pastāsta, ka ir lauksaimniece ar trīsdesmit gadu stāžu, pašmācības ceļā ir apguvusi pat guļbūvju celtniecības pamatus. Tomēr viss sācies ne tik vienkārši - Īrisa ir dzimusi Rīgā, bet pēc adoptācijas viņas dzīve turpinājās laukos. 

"Mana izglītība ir astoņas klases, bet jau no bērna kājas - sešiem gadiņiem esmu bijusi lauku darbos. Vēlāk strādāju kolhozu fermās, bet tagad četrus gadus man pašai ir sava bioloģiskā saimniecība - esmu mazsaimniece "Riekstiņu" mājās," savu profesionālo ceļu mums pastāsta Īrisa. 

Īrisas mājas atrodas līdzās Latvijā zināmai atpūtas viesnīcai, tāpēc nereti ciemos nāk tūristi aplūkot viņas saimniecību. "Kazas, vistiņas, aitas, pīlītes, tītari, truši - tas viss man ir. Man patīk daudzveidība," silti smaidot, par savu lolojumu stāsta Īrisa. "Un to novērtē arī tūristi, kas labprāt ciemojas pie manis."

Tomēr ikdiena jau nav gatavā medusmaize, Īrisa ir viena, un visus smagos lauku darbus nākas apdarīt pašas spēkiem. "Diena sākas jau sešos, un tikai vienos naktī tieku līdz gultai. Tad, ja vēl pļaušanas laiks, kad sienu nākas sagādāt, - tas ir fiziski grūti. Tagad man ir trimeris, bet vēl nesen to visu paveicu ar izkapti," stāsta Īrisa. 

Kur tad apbrīnojamā sieviete smeļas spēku? 

"Daba dziedē, un daba dod man spēku. Priecē, kā izaug puķītes manā dārzā, pētīt, kādi ir raksturi katram manam lopiņam," atbild Īrisa. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārvērtības top!

Īrisu pārvērtībām pieteica viņas jaunākā meita. "Tas bija noslēpums, līdz apstiprināja, ka esmu izvēlēta. Tad meita man šo pārsteigumu pasniedza kā dāvanu dzimšanas dienā (red. rudenī Īrisa svinēs 50 gadu jubileju).

Pirmās lēdijas cienīgs lietišķs griezums

Rīts sākās ar pārvērtībām nepieciešamo produktu atlasi veikalā Drogas, lai Īrisai piemeklētu atbilstošāko skaistajam piedzīvojumam.

Foto: drogas.lv

https://www.drogas.lv/lv/Kosmetika

Īrisa matus krāso pati un to dara tikai praktisku apsvērumu pēc - lai vasarā siena vākšanas laikā nesakarstu un pēcāk nesāpētu galva. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par matu griezuma un krāsu pārvērtībām stāsta Wella International Studio trenere-friziermeistare Dace Judina-Pelse:  "Mums bija sarežģīts uzdevums - veidojām dabīgi vēso blondo toni, kas izdevās lieliski. Izmantojām Wella Color Perfect krāsu 11.0 un 11.1 vienādās proporcijās. Tonis izlīdzinājās, pateicoties emulgēšanai un līdzekļiem, kas nāk līdzi krāsai, - spīdumam un kondicionierim. Īrisa tika arī pie jauna griezuma uz karē bāzes. Lietišķs, klasisks griezums ar pagarināto poniju. Sasona griezums ir mazliet virs pleca līnijas, lai ikdienā būtu ērti veidojams un neprasītu matu veidošanas papildu iemaņas. Matus ieveidojām lokās un nostiprinājām ar Wella Deluxe Luxurious shine matu laku."

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tikt pie žilbinoša grima!

Īrisa ar dekoratīvo kosmētiku ir pilnībā uz jūs, jo, kā viņa saka: "Uz kūti jau neiesi sakrāsojies savus lopus baidīt!"

Par dalībnieces sejas ādu un meikapu stāsta "L'Oreal Paris" grima māksliniece Agnese Matule: "Kā noskaidrojām, šai dāmai ir kombinēta āda. Ieteicu lietot  L’OREAL Laser sērijas dienas, nakts un acu krēmu. Papildus rekomendēju lietot arī Laser serumu, jo viena no problēmām bija palielinātas poras. Šis serums palīdzēs porām kļūt mazākām, kā arī izgaismos sejas ādu, jo sastāvā ir gaismu atstarojošas daļiņas. No dekoratīvās kosmētikas ieteiktu ikdienā lietot poras samazinošo bāzi, lai, uzklājot tonālo krēmu, neizceltu poras. Klāju True match tonālo krēmu 5W, kas izlīdzināja sejas ādas toni un nomaskēja nepilnības. Vēl viena no problēmām bija noslīdējuši plakstiņi. Lai padarītu acis atvērtākas, ieteiktu ikdienā lietot Million lashes Feline skropstu tušu, jo ar izliekto birstīti varēs atliekt un pacelt skropstas." 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

No kūtī ērtajām treniņbiksēm līdz elegantam kostīmam

"Ikdienā staigāju ērtās treniņbiksēs, kedās vai zābakos. Kleita man ir svētkiem - vilku vecākajai meitai uz kāzām un nesen jaunākajai meitai uz izlaidumu," par saviem ģērbšanās paradumiem stāsta Īrisa.  Projekta uzdevums ir vīrišķīgās profesijas pārstāvi ietērpt kleitā, jo visbiežāk ikdiena paiet biksēs, tāpēc arī Īrisai tika piemeklēta mazā melnā kokteiļkleitiņa ar vitālas krāsas žakeštipa mēteli.

Dzeltenā krāsa perfekti atdzīvina Īrisas sejas ādu, un sieviete izskatās eleganta un žilbinoša. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Īrisa: es ieguvu pārliecību par sevi!

"Milzum milzīgs paldies jums par dāvāto iespēju izrauties no ikdienas darbiem, ikdienas skriešanas un uz brīdi izbaudīt sievišķīgu atpūtu. Saku lielu paldies make up māksliniecēm, kas man iemācīja ļoti vērtīgas lietas, kuras noderēs, lai gan ikdienā, gan svētkos vienmēr izskatītos labi. Paldies saku frizierītei, kas pieskaņoja man tik sen kāroto matu griezumu un krāsu. Ieguvu daudz informācijas, padomus un iespaidus, kā arī no sirds izsmējos ar jauniegūtajām draudzenēm. Es ieguvu arī pārliecību par sevi. Ikdienas smagais darbs un lielā atbildība, kas gulstas uz maniem pleciem, atņem to sievišķīgo sajūtu. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Novēlu katrai sievietei izrauties no ikdienas steigas un palutināt sevi, lai atkal sajustos kā sieviete. Mēs esam to pelnījušas, mēs esam pelnījušas būt skaistas un laimīgas, ne tikai priekš sevis, bet arī priekš tuviniekiem un līdzcilvēkiem, lai vairotu pasaulē mīlestību. 

Un visvairāk novēlu bērniem nepamest savus vecākus un vecvecākus, viņi ir vienīgie mums tuvie cilvēki, kas kritīs un celsies par mums, kas vienmēr būs blakus gan priekos, gan bēdās. Atcerieties par saviem vecākiem un vecvecākiem, viņiem nav vajadzīga jūsu nauda, viss, kas viņiem ir vajadzīgs, ir rūpes un siltums no saviem bērniem un mazbērniem. Tāpēc mīļu un sirsnīgu paldies ir pelnījusi mana meita Sarmīte, kas iedvesmoja mani cīnīties un nebaidīties par spīti visam, viņa manī atmodināja ticību sev un iedvesmoja piedalīties." 

Jau nākamajā pārvērtību projekta "Skaistais spēks" sērijā redzēsi, kā mašīniste Laura taps par neatvairāmu un bīstamu liktenīgo lēdiju augstpapēžu kurpēs!

Bet tikmēr atskaties uz projekta pirmajām pārvērtībām: Pārvērtības “Skaistais spēks”: krāsotāja Ilze pārtop valdzinošā siržu lauzējā

Projekts tapis sadarbībā ar veikalu tīklu Drogas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu