Divas personas tiesās par kukuļa došanu Valsts policijas amatpersonai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas divas personas par kukuļa piedāvāšanu, došanu, un kukuļdošanas atbalstīšanu Valsts policijas amatpersonai, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska. 

Saskaņā ar apsūdzību viens apsūdzētais 2018.gada jūlijā sazinājās ar pazīstamu VP amatpersonu un izteica piedāvājumu, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, iedotu savā lietvedībā esoša kriminālprocesa materiālus, lai apsūdzētais ar tiem varētu iepazīties citas personas interesēs. Par minētās darbības veikšanu apsūdzētais VP amatpersonai piedāvāja kukuli 5000 eiro apmērā.

Pēc tam, 2018.gada oktobrī, apsūdzētais sazinājās ar jau minēto VP amatpersonu un lūdza to, izmantojot savu dienesta stāvokli, veikt citā tās lietvedībā esošajā kriminālprocesā konkrētas izmeklēšanas darbības citas personas interesēs, piedāvājot par šo darbību veikšanu materiālu atlīdzību. Savukārt otrs apsūdzētais veica darbības, ar kurām atbalstīja kukuļdošanu, proti, nodeva konkrētas ziņas, kādas tieši izmeklēšanas darbības ir veicamas šajā kriminālprocesā kukuļdevēja interesēs. 2018.gada oktobrī VP amatpersonai tika nodots kukulis 700 eiro apmērā, pēc kā apsūdzētās personas tika aizturētas.

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām viens apsūdzētais izdarīja divus noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 323.panta pirmajā daļā, bet otrs apsūdzētais vienu noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 323.panta pirmajā daļā un Krimināllikuma 20.panta ceturtajā daļā. Proti, apsūdzētie veica kukuļdošanu valsts amatpersonai grupā. Par šādu noziegumu likums paredz cietumsodu līdz desmit gadiem, uzskata prokuratūra.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu