ANO: Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā šogad dzīvību zaudējuši vairāk nekā 500 migranti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migranti. Ilustratīvs attēls
Migranti. Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā šogad dzīvību zaudējuši vairāk nekā 500 migranti, kas ir par 33% vairāk nekā tajā pat laika posmā pērn, piektdien paziņojusi ANO Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM).

IOM preses pārstāvis skaidroja, ka liela daļa nāves gadījumu saistīti ar nemierīgo situāciju Venecuēlā, kur turpinās ekonomiskā krīze un konfrontācija starp kreisi noskaņoto prezidentu Nikolasu Maduro un Nacionālas asamblejas spīkeru Huanu Gvaido, kas janvārī sevi pasludināja par prezidenta pienākumu pagaidu izpildītāju un kuru par leģitīmu Venecuēlas  valsts pagaidu vadītāju atzinušas aptuveni 50 valstis, arī ASV un daļa Latīņamerikas valstu.

Kopš 2015.gada Venecuēlu pametuši vairāk nekā četri miljoni cilvēku.

IOM šogad apstiprinājusi 89 venecuēliešu migrantu nāves gadījumus. Tā ir otra lielākā grupa aiz 100 migrantiem, kuru tautību pēc nāves tā arī nav izdevies noskaidrot.

Šogad līdz 14.augustam Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā dzīvību zaudējuši 514 migranti. Tai pat laika posmā pērn Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā gāja bojā 384 migranti.

IOM preses pārstāvis norādīja, ka nāves gadījumu skaits uz ASV un Meksikas robežas nav daudz mainījies pēdējos sešos gados, kopš šādi dati tiek apkopoti, un joprojām ir aptuveni viens miris cilvēks dienā.

No šogad mirušajiem migrantiem 259 ir noslīkuši, piemēram kuģu katastrofās Karību jūrā vai upēs. 65 migranti gājuši bojā ceļu satiksmes negadījumos un aptuveni 20 miruši negadījumos uz dzelzceļa sliedēm, no atūdeņošanās, vardarbības vai slimības.

Šajos datos nav iekļauti aizturēto migrantu nāves gadījumi. Tādi bijuši 11 - trīs Meksikā un astoņi ASV.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu