Kosmosā palaistais Tesla Roadster pirmo reizi aplidojis apkārt Saulei (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Tesla Roadster kosmosā
Tesla Roadster kosmosā Foto: AFP/SCANPIX

2018.gada februārī kompānija SpaceX veica savas jaudīgākās raķetes Falcon Heavy pirmo testa lidojumu. SpaceX dibinātājs Īlons Masks toreiz uzskatīja, ka raķetes vienkārša palaišana būs garlaicīga, tādēļ ar to kosmosā nosūtīja savu Tesla Roadster. Divvietīgais rodsters nupat arī kļuvis par pirmo auto, kas aplidojis Saulei.

Jebkuras pilnīgi jaunas raķetes pirmais lidojums ir riskants. Tāds bija arī Faclcon Heavy tests, tādēļ vērtīgu kravu ar to kosmosā nogādāt SpaceX nevēlējās. SpaceX un Tesla Motors dibinātājs Īlons Masks gan nevēlējās raķetē vest bezjēdzīgu kravu, tādēļ nolēma izplatījumā nogādāt savu auto, kam pie stūres tika nosēdināts skafandrā ietērpts manekens vārdā Starman jeb zvaigžņu vīrs.

Šobrīd sarkanais rodsters pārvietojas ātrāk nekā jebkurš cits Tesla automobilis un saskaņā ar interneta vietni www.whereisroadster.com tas jau ir vienu reizi aplidojis mums tuvākajai zvaigznei. 

Foto: www.whereisroadster.com

Informācija tīmekļa vietnē liecina, ka rodsters patlaban ir 298 629 423 km attālumā no Zemes. Tas no mums attālinās ar 1855 km/h. Tai pašā laikā auto strauji tuvojas Marsam. Attālums līdz sarkanajai planētai ir 110 818 812 km, bet auto ātrums attiecībā pret Marsu ir 40 651 km/h.

Foto: AFP/SCANPIX

Var piebilst, ka rodstera attālums līdz Saulei ir 147 680 669 km, un ātrums, ar kādu tas attālinās no zvaigznes, ir 2084 km/h. Bet kopš palaišanas 2018.gada februārī auto jau veicis vairāk nekā 1,231 miljardu kilometru, traucoties ar 120 915 km/h. Lai vienu reizi aplidotu saulei, Tesla Roadster bija nepieciešamas 557 dienas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu