Nausēda aicina atsākt regulāras Baltijas valstu prezidentu tikšanās

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Gitans Nausēda
Gitans Nausēda Foto: BNS foto/Scanpix

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda aicinājis atsākt regulāras triju Baltijas valstu prezidentu tikšanās, uzsverot, ka tas palīdzētu stiprināt mūsu pozīcijas pasaulē.

Šādu aicinājumu viņš izteicis, otrdien Tallinā tiekoties ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu.

"Uzskatu, ka Baltijas valstu prezidentu tikšanos formāts varētu būtiski veicināt gan mūsu reģiona konkurētspējas uzlabošanu pasaulē, gan tālākas eiroatlantiskās integrācijas padziļināšanu," Nausēda ierakstījis sociālajā tīklā "Facebook".

Viņš uzsvēris, ka Baltijas valstu sadarbībai ir stratēģiska nozīme Lietuvas, Latvijas un Igaunijas ekonomiskās un enerģētiskās integrācijas padziļināšanā, reģiona drošības stiprināšanā un kopīgas nostājas aizstāvēšanā starptautiskajās organizācijās.

Vizītes laikā Lietuvas prezidents tiksies arī ar Igaunijas premjerministru Jiri Ratasu un Rīgikogu priekšsēdētāju Hennu Pelluāsu, kā arī piedalīsies svinīgā pieņemšanā Kadriorgas pilī par godu Igaunijas neatkarības atjaunošanas gadadienai.

Nausēda apmeklēs arī Tallinas televīzijas torni un Mārjamē Komunisma upuru memoriālu un tiksies ar Igaunijas lietuviešu kopienas pārstāvjiem.

Šī ir jau ceturtā viņa ārvalstu vizīte kopš stāšanās amatā jūlija vidū. Pēc inaugurācijas Nausēda kā pirmo kaimiņvalsti apmeklēja Poliju un drīz pēc tam Latviju, bet šomēnes - arī Vāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu