Aizdomās par cilvēka nolaupīšanu Limbažu novadā aiztur piecus vīriešus (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas ekipāža. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas ekipāža. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušajā sestdienā, 17.augustā, Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes kriminālpolicijas amatpersonas aizdomās par kādas personas nolaupīšanu Limbažu novadā aizturējusi piecas personas, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Aizturētajām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, un izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

17.augustā Vidzemes reģiona pārvalde saņēma informāciju par to, ka Limbažu novadā, kādā lauku mājā, naktī ieradās tobrīd nenoskaidrotas personas un, lietojot vardarbību, aizveda nezināmā virzienā mājas iedzīvotāju, stāstīja Vaskāne.

Operatīvo un izmeklēšanas pasākumu laikā policisti noskaidroja iesaistītās personas, kā rezultātā Vidzemes reģiona pārvaldes kriminālpolicijas amatpersonas sadarbībā ar VP Rīgas reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljonu aizturēja piecas personas, kurām ir iespējama saistība ar noziedzīgo nodarījumu.

Izmeklēšanas laikā VP amatpersonas noskaidroja, ka nolaupīšana saistīta ar vīriešu savstarpēju sadzīves rakstura konfliktu.

Policijas amatpersonas veica vairākas kratīšanas. Saistībā ar notikušo pret personām ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 153. panta 1.daļas, proti, par personas sagrābšanu, lietojot vardarbību vai draudus, vai aizvešanu ar viltu, vai izmantojot personas bezpalīdzības stāvokli (personas nolaupīšana), soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiks sniegta, uzsvēra Vaskāne.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu