"Es esmu izredzētais!" Trampam piemīt mesijas komplekss? (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps nebeidz pārsteigt. Viņš ļoti bieži mēdz apgalvot, ka prezidenta amatā esot paveicis daudz vairāk par ikvienu savu priekšgājēju. Tomēr tagad viņš pirmo reizi sevis raksturošanā izmantojis salīdzinājumu ar mesiju, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

“Es esmu izredzētais,” trešdien paziņoja Tramps, šādi komentējot tirdzniecības karu ar Ķīnu, kuru esot vajadzējis sākt jau sen, bet ko viņa priekšgājēji nav darījuši.

Trešdien Tramps tviterī arī citēja kādu konspirācijas teoriju izplatītāju, kurš Trampu nodēvējis gan par mesiju, gan par jūdu ķēniņu.

Tramps pateicās konspirāciju teoriju izplatītājam un radio personībai Veinam Rūtam par “ļoti jaukajiem vārdiem”.

“Prezidents Tramps ir diženākais ebreju un Izraēlas prezidents ne tikai Amerikas, bet arī pasaules vēsturē. [..] Ebreji Izraēlā viņu mīl kā jūdu ķēniņu. Viņi viņu mīl kā dieva otro atnākšanu,” par Trampu izteicies Rūts.

Šādas Trampa atklāsmes piedzīvotas tajā pašā dienā, kad viņš paziņoja, ka atcēlis savu plānoto vizīti uz Dāniju, jo Dānijas valdība neesot vēlējusies sākt diskusijas par tai piederošās Grenlandes pārdošanu ASV.

“Vai šī ir reālā dzīve?” par Trampa trešdienas izteikumiem attiecībā uz Dāniju jautāts ASV laikraksta “The New York Times” redakcijas slejā.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu