Stājas spēkā jaunās ASV sankcijas Krievijai par Skripaļu indēšanu (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sergeja Skripaļa meita Jūlija pēc iznākšanas no slimnīcas
Sergeja Skripaļa meita Jūlija pēc iznākšanas no slimnīcas Foto: Reuters/ScanPix

Stājusies spēkā otrā pakete sankcijām, ko ASV noteikušas Krievijai bijušā spiega Sergeja Skripaļa un viņa meitas indēšanas lietā, liecina paziņojums oficiālajā ASV valdības vēstnesī.

Jaunās sankcijas nosaka, ka ASV bankas nedrīkstēs piedalīties Krievijas suverēnā parāda sākotnējā pārdošanā, kas tiek veikta citu valstu valūtās. Tāpat ASV bankas nedrīkstēs izsniegt Krievijas valdībai kredītus jebkādās valūtās, kas nav rubļi.

Tāpat ASV neatbalstīs finansiālas un tehniskas palīdzības piešķiršanu Krievijai ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Pasaules Bankas (PB) starpniecību.

Jaunā sankciju pakete būs spēkā vismaz 12 mēnešus.

Pirmā sankciju pakete Krievijai Skripaļa lietā stājās spēkā pirms gada.

ASV pirmās sankcijas saistībā ar Skripaļu lietu Krievijai piemēroja pērnā gada augustā saskaņā ar ASV ķīmisko ieroču likumu. Tika aizliegts piegādāt Krievijai dubultā lietojuma ražojumus, eksportēt uz Krieviju jebkādas "sensitīvas" tehnoloģijas vai preces, kas varētu kaitēt ASV nacionālajai drošībai, kā arī piegādāt naftas nozares tehnoloģijas vai to komponentus.

Kā ziņots, Skripaļs un viņa meita Jūlija pagājušā gada 4.martā Solsberijā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes secināja, ka Skripaļiem uzbrukts ar nervus paralizējošo vielu "Novičok". Skripaļi tika hospitalizēti kritiskā stāvoklī, bet vēlāk atveseļojās.

Maskava noliedza, ka būtu saistīta ar notikušo.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu