Vēl vienam pārim par dalību Maskavas protestos draud vecāku tiesību atņemšana (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Par dalību protesta akcijā Maskavā kopā ar bērniem vecāku tiesības varas iestādes grib atņemt vēl vienai ģimenei. Pirmais šāds gadījums tika fiksēts augusta sākumā, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Pjotrs un Jeļena Homski 3.augustā kopā ar saviem bērniem piedalījās protesta akcijā Maskavā, kurā tika pieprasītas godīgas vēlēšanas. Tagad Maskavas prokuratūra vērsusies tiesā, pieprasot lemt par vecāku tiesību atņemšanu šim pārim.

Homsku ģimenē aug vairāki bērni, informē tiesību aizsardzības organizācija “Protesta apoloģija”, kas ģimenes intereses pārstāvēs tiesā.

Kā norāda “Protesta apoloģijas” pārstāvji, Pjotrs Homskis iekļuvis valsts propagandas televīzijas kanāla “Rossija 1” sižetā par 3.augusta protesta akciju. Šajā sižetā viņš nodēvēts par Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija “miesassargu”.

Kā vēstīts, saistībā ar dalību 27.augusta protesta akcijā vecāku tiesības ierosināts atņemt arī Olgai un Dmitrijam Prokazoviem, jo viņi uz demonstrāciju bija ieradušies kopā ar savu gadu veco bērnu.

Prokuratūra vecāku rīcībā saskatīja “bērna un vecāku tiesību ļaunprātīgu izmantošanu pretēji bērna interesēm”.

Draudi atņemt vecāku tiesības izraisījuši arī Maskavas bērnu tiesībsarga Jevgēņija Buņimoviča sašutumu. Viņš uzsvēra, ka ka bērnu izmantošana, lai “šantažētu” protestētājus, ir nepieņemama.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu