Sabiedrības integrācijas fondu turpmāk vadīs kultūras ministrs Nauris Puntulis (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Kultūras ministrs Nauris Puntulis
Kultūras ministrs Nauris Puntulis Foto: Valsts kanceleja

Par jauno Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) padomes priekšsēdētāju padomes locekļi šodien ievēlēja kultūras ministru Nauri Puntuli (VL-TB/LNNK).

Puntuli amatā ievēlēja ar deviņām balsīm "par".

Ministrs pateicās padomes locekļiem par uzticēšanos. "Es ceru, ka man izdosies attaisnot cerības, arī to cerības, kuriem iepriekš bija šaubas. Es ceru, ka man izdosies īstenot to politiku, par kuru runāju iepriekšējā sēdē - SIF padomi vadīsim mēs visi kopā un lēmumus pieņemsim koleģiāli," sacīja Puntulis.

Padomes sēdes sākumā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Edvīns Balševics izvirzīja SIF priekšsēdētāja amatam kultūras ministru Puntuli. Citas kandidatūras padomes locekļi šoreiz neizvirzīja.

SIF jaunās padomes pirmajā sēdē 16.augustā Puntulim neizdevās kļūt par SIF padomes priekšsēdētāju. Toreiz uz SIF priekšsēdētāja amatu izvirzīja divus pretendentus - Puntuli un "Kurzemes NVO atbalsta centrs" valdes priekšsēdētāju Inesi Siliņu. Vēl pirms tam izskanēja informācija, ka uz šo amatu pretendējot bijušais deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), bet viņš no šādas iespējas atteicās.

Augusta vidū pirms balsošanas, uzrunājot jauno padomi, Puntulis sacīja, ka viņa skatījumā SIF nevadīs priekšsēdētājs viens, bet gan visa padome. Tai ir jāizveido stratēģija, jārūpējas par caurspīdīguma nodrošināšanu, jādomā, kā attīstīt e-vidi. Viņš uzsvēra, ka lēmumus pieņems visa padome kopā.

Savukārt Siliņa norādīja, ka ir būtiski panākt vienotu izpratni par vārdu integrācija, ko uztver arvien šaurāk. SIF kā neatkarīgai institūcijai ir svarīgi, lai pilsoniskā sabiedrība varētu veidot attiecības ar valsts pusi. Viņa sacīja, ka mēģinās attīstīt kvalitatīvu iesaisti visos lēmumos. Nevalstiskās organizācijas pārstāvja ievēlēšana būtu simbolisks žests, ka pilsonisko sabiedrību novērtē valsts līmenī.

Toreiz Puntuļa kandidatūru virzīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), uzsverot, ka Kultūras ministrija nosaka vairākas programmas, kuras administrē fonds. Viņaprāt, nepieciešamību pēc jaunas padomes noteica valdības uzticības trūkums padomei. Ievēlot amatā kultūras ministru, attiecības varēs stiprināt, toreiz pauda Pūce. Savukārt Siliņas kandidatūru pieteica biedrības "Veselības un sociālais serviss "Artemīda"" valdes priekšsēdētāja Jolanta Eihentāle nevalstisko organizāciju vārdā. Balsošanas otrajai kārtai virzīja visvairāk balsu saņēmušo kandidātu - Puntuli, kuru tomēr pirmajā sēdē neizdevās ievēlēt amatā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu