FOTO: Festivālu iNOVUSS pirmajā dienā apmeklējuši 6500 interesentu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē Rīgā, Lucavsalā, norisinājās vasaras lielākais jaunrades notikums – inovāciju un tehnoloģiju festivāls iNOVUSS. Pirmajā dienā to apmeklēja 6500 interesentu, un diena noslēdzās ar 37 pasākumiem – diskusijām, lekcijām, prezentāciju sesijām, darbnīcām, tīklošanas pasākumiem, filmām, mūziku un aktivitātēm visai ģimenei.

Festivāla otrajā dienā, 31. augustā, vairums pasākumu bija veltīti izaicinājumiem, kas saistīti ar izglītību un karjeras iespējām šodien un pārkvalificēšanos tuvākajā nākotnē. Kādas iespējas nesīs nākotne izglītībā? Kā atrast savu vietu IT jomā? Kā izvēlēties nākotnes nodarbošanos, un vai darbinieku trūkums robotizācijas laikmetā ir iespējams? Vai uzņēmējam vispār jāstudē? Līdzās izglītības tēmai – arī robotikai, ģenētikai, kvantu fizikai, mākslīgajam intelektam, radošajam tūrismam, prezentāciju mākslai un citām tēmām veltīti pasākumi visas dienas garumā.

FOTO: FESTIVĀLA INOVUSS PIRMĀ DIENA

Tāpat sestdienas vakarā festivālā uzstājās Ozols, Edavārdi un grupa “Dziļi violets”, bet plkst. 20.00 uz festivāla galvenās – Magnetic Latvia – skatuves kāpa pieci stand-up komiķi ar “Novadu lielīšanos”, lai beidzot noskaidrotu, kurš Latvijas novads tad ir diženākais.

Savukārt svētdien, 1. septembrī, festivāla teritorija bija atvēlēta dažādām darbnīcām, meistarklasēm, intelektuālajām spēlēm, virtuālajām sacensībām, mūzikas un sporta aktivitātēm un ceļojumu iespaidiem.

Festivālu rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu