Iesūti ziņu!

Zaļais falafels ar karija mērci

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sastāvdaļas (4 personām)

Falafelam

  • 240 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
  • 30 g smalki sakapātu pētersīļu
  • 30 g smalki sakapātu piparmētru
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 2 spiedē izspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. kumīna sēklu
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 1 tējk. malta koriandra
  • 80 g miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 liels avokado
  • Dažādas zaļās lapas pēc vēlmes (salātu lapas, spināti, biešu lapas u.c.)
  • 2 nelieli svaigie gurķīši
  • 4 pita maizes

Mērcei

  • 200 g turku jogurta
  • 1 kiploka daiviņa
  • 1 tējk ar kaudzi karija garšvielu
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • 1 ēdamk. smalki sakapāto lociņu/pētersīļu

Pagatavošana

1) Gatavo falafelu - visas sastāvdaļas, izņemot miltus un cepamo pulveri, blendē līdz viendabīgai konsistencei (zaļumi var palikt lielākos gabalos).

2) Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa.

3) No masas veido ~20 g lielas bumbiņas un liek cepties 180 grādus karstā cepeškrāsnī, uz 20-25 min.

4) Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Smalki sagriež gurķi un avokado.

5) Uz sausas pannas uzsilda pitas maizi no abām pusēm.

6) Pārgriež maizi no vienas maliņas un, atverot pīta maizi no iekšpuses, liek šajā kabatā zaļās lapas, avokado, gurķi, falafeli un mērci.

7) Pasniedz!

Receptes tapušas sadarbībā ar ELVI.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu