Vistas kebabs ar kāpostu - tomātu salātiem un jogurta - ķiploku mērci

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Gatavošanas laiks: 60 minūtes (+5 stundas gaļas marinēšanai)

Sastāvdaļas(4 personām)

  • Marināde kebaba gaļai
  • 500 g atkaulotu vistas šķiņķu bez ādas
  • 120 g kefīra vai paniņu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 tējk. malta koriandra
  • 1 tējk. malta kumīna
  • 1 tējk. kajenas piparu
  • 1 tējk. ķiploku pulvera
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • 2 ēdamk. tomātu pastas
  • 4 pilngraudu lavaši

Salātiem

  • 1/2 kāposta galviņas
  • 1 liels tomāts
  • 1 neliels sarkanais sīpols

Mērcei

  • 100 g grieķu jogurta
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 tējk. sinepju
  • 2 ķiploku spiedē izspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 saišķis smalki sakapātu pētersīļu
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • sāls, melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

1) Gatavo marinādi vistas gaļai - sajauc kefīru vai paniņas ar visām garšvielām, citronu sulu un tomātu pastu.

2) Vistas šķiņķus pārgriež gareniski uz pusēm un liek marinādē.

3) Atstāj iemarinēties ledusskapī vismaz uz 5 stundām, labāk, uz diennakti.

4) Vistas gaļu caurdur ar diviem gariem metāla vai koka iesmiņiem, sakārtojot un sapresējot gaļu tā, lai veidojas kebabam līdzīgs izskats.

5) Iesmiņu galus liek uz karstumizturīgas dziļas formas tā, lai vistas gaļa brīvi karātos starp diviem iesmiņiem, bet šķidrums, kas izdalās cepšanas laikā, tecētu cepamajā formā.

6) Vistu 50 minūtes cept 180 grādu karstā cepeškrāsnī.

7) Kad gaļa gatava, to sagriež strēmelītēs.

8) Sajauc kopā mērces sastāvdaļas.

9) Sagriež sīpolus un tomātus, smalki sakapā kāpostu un sajauc visus dārzeņus kopā ar 3/4 mērces.

10) Uz sausas pannas uzsilda lavašus no abām pusēm.

11) Uz silta lavaša liek vistas gaļu un salātus. Pievieno masai vēl nedaudz mērces.

12) Sarullē kebabus un pasniedz!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu