Ukrainas tiesa atbrīvo par līdzdalību Malaizijas lidmašīnas notriekšanā aizdomās turamo Cemahu (25)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Vladimirs Cemahs
Vladimirs Cemahs Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas tiesa ceturtdien atbrīvojusi no pirmstiesas apcietinājuma Vladimiru Cemahu, kurš tiek turēts aizdomās par līdzdalību Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanā virs Krievijas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas 2014.gadā.

Ukrainas varasiestādēm Cemahu izdevās aizturēt jūnijā, un viņam izvirzītas apsūdzības par karošanu Krievijas finansēto teroristu bandu sastāvā.

Taču viņš tiek turēts aizdomās arī par saistību ar Malaizijas lidmašīnas notriekšanu, un Nīderlande, kas vada šā nozieguma izmeklēšanu, pieprasījusi viņa izdošanu nopratināšanai.

Tajā pašā laikā klīst baumas, ka Cemahs varētu būt viena no tām personām, kas varētu tikt apmainīta pret Krievijā ieslodzījumā esošajiem Ukrainas pilsoņiem.

Malaizijas pasažieru lidmašīna "Boeing 777" tika notriekta 2014.gadā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos. Katastrofā dzīvību zaudēja visi lidmašīnā esošie 298 pasažieri un apkalpes locekļi. Aptuveni divas trešdaļas no bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu