Britu opozīcijas līderi vienojas balsot pret pirmstermiņa vēlēšanām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas vadošie opozīcijas likumdevēji piektdien paziņoja, ka vienojušies balsot pret premjerministra Borisa Džonsona priekšlikumu par pirmstermiņa vēlēšanu rīkošanu 15.oktobrī.

Ņemot vērā leiboristu, Skotijas Nacionālās partijas, liberāldemokrātu un citu likumdevēju vienošanos, ir maz ticams, ka Džonsonam pirmdien plānotajā balsojumā izdosies nodrošināt divu trešdaļu vairākumu vēlēšanu sarīkošanai.

"Saistībā ar pirmstermiņa parlamenta vēlēšanām jautājums tagad ir "kad", nevis "vai", bet nav pieļaujams, ka Džonsons var izmantot vēlēšanu sarīkošanas laiku kā līdzekli, lai izvairītos no pārbaudēm un panāktu bezvienošanās breksita īstenošanu," tviterī pēc opozīcijas vienošanās panākšanas norādīja SNP līdere un Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena.

SNP vēlas vēlēšanas, tomēr uzskata, ka tas ir "plašākas sabiedrības interesēs liegt premjerministram, kurš draud nepakļauties likumam, iespēju bēgt sarežģītajā situācijā savu interešu vadītam", skaidroja Stērdžena.

"Kad pienāks vēlēšanas, kā tas drīz notiks, SNP programmas centrā izvirzīs mūsu noraidījumu breksitam un mūsu tiesības izvēlēties pašiem savu nākotni kā neatkarīgai valstij," viņa piebilda.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu