Rīgas pilī notiks Militārās policijas apdraudējuma pārvarēšanas imitācijas mācības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas pils ēku kompleksā un tam pieguļošajā teritorijā no ceturtdienas līdz 15.septembrim notiks apdraudējuma pārvarēšanas imitācijas mācības "Kodols 2019", lai pārbaudītu un pilnveidotu Militārās policijas Valsts prezidenta apsardzes gatavību objektu aizsardzības un personu apsardzes izpildē, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Mācību laikā ap Rīgas pils ēku kompleksu patrulēs Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas karavīri kaujas ekipējumā. Mācību scenārija izpildes laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību, kā arī nenodara kaitējumu apkārtējai videi.

Mācības notiks sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju.

Jau ziņots, ka no 12.augusta līdz 6.oktobrim Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls "Namejs 2019", lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros. 

Militāro mācību ciklā "Namejs 2019" piedalās Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un zemessargi, rezerves karavīri, brīvprātīgie rezervisti, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls - policisti un robežsargi. 

Militāro mācību cikla aktīvā fāze norisinās ne tikai Ādažu poligonā un reģionālajos poligonos, bet arī Rīgā un Pierīgā, Lielvārdē, Jēkabpilī, Skrundā, no Viļakas līdz Cēsīm, no Kārsavas līdz Aizkrauklei, no Ventspils līdz Dundagai un Baltijas jūrā. Militāro mācību cikla uzdevumi tiek veikti uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošas zemes īpašumiem.

2018.gadā visā Latvijā notika līdz šim lielākās militārās mācības "Namejs 2018:", lai pārbaudītu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu