Māsu Hačaturjanu lieta: gadiem ilgi vardarbību cietušas pusaudzes nogalina savu tēvu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Raksta turpinājums
Māsu Hačaturjanu lieta
Māsu Hačaturjanu lieta Foto: TASS/Scanpix

2018.gada jūlijā daudzdzīvokļu mājā Maskavā noslepkavotu atrada 57 gadus veco Mihailu Hačaturjanu. Viņam bija vairākas durtas brūces kaklā un krūtīs. Drīz vien kā aizdomās turētās tika arestētas viņa meitas Krestīna (19), Angelīna (18) un Marija (17), kuras apgalvo, ka tēvs esot bijis ārkārtīgi vardarbīgs - gan fiziski, gan seksuāli.

Sabiedrībā plašu rezonansi ieguvušais gadījums sadalījis sabiedrību divās frontēs: kamēr viena meiteņu tiesāšanu uzskata par pamatotu, otra pieprasa viņu atbrīvošanu un izmaiņas Krievijas likumdošanā, lai novērstu vardarbību ģimenē un pasargātu tās upurus.

Krievijas telekanāls TV-3 par māsu Hačaturjanu gadījumu uzņēmis dokumentālā seriāla sēriju, kurā iekļautas intervijas ar ģimenes locekļiem un draugiem.

Mihaila Hačaturjana dēls Sergejs apraksta, ka viņa bērnībā mājās vienmēr esot bijuši vardarbīgi konflikti - tēvs sitis un žņaudzis viņa māti. Jau astoņu vai desmit gadu vecumā tēva vardarbīguma dēļ esot mēģinājis aizbēgt no mājām, bet, neskatoties uz policijas iesaisti pēc šī gadījuma, nekas neesot mainījies.

"Kamēr biju ģimenē, es dabūju par visiem," saka Mihaila Hačaturjana bijusī sieva Aurēlija, kuru vīrs no mājām padzina 2015.gadā. "Domāju - ja es aiziešu, konfliktu vairs nebūs."

Tomēr tā nenotika. Atklātībā nonākušas biedējošas ainas no meiteņu ikdienas - nepārtraukta fiziska un seksuāla vardarbība no tēva puses.

Krievijas izmeklētāji apstiprinājuši, ka tēvs pret meitām regulāri bijis vardarbīgs un "piespiedis viņas uz seksuālām darbībām".

Raksta turpinājums nākamajā lapā.

Raksta turpinājums
CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu