Pēc gaisa triecieniem aizdegusies pasaulē lielākā naftas rūpnīca (11)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/REUTERS/Scanpix, AFP/EPA/LETA

Saūda Arābijas valstij piederošās enerģētikas kompānijas "Saudi Aramco" naftas pārstrādes rūpnīcā un naftas atradnēs sestdien izcēlušies ugunsgrēki pēc tam, kad tās cieta no bezpilota lidaparātu triecieniem, paziņoja karalistes Iekšlietu ministrija.

Oficiālā Saūda Arābijas ziņu aģentūra "Saudi Press Agency", atsaucoties uz ministrijas paziņojumu vēstīja, ka bezpilota lidaparātu triecienu dēļ izcēlušies ugunsgrēki "Saudi Aramco" naftas pārstrādes rūpnīcā Abkaikā, kas ir pasaulē lielākā, un naftas atradnēs Huraisā. Paziņojumā uzsvērts, ka ugunsgrēki tiek kontrolēti.

Iekšlietu ministrija norādījusi, ka ir sākta izmeklēšana pēc uzbrukumiem karalistes Šarkijas provincē, bet netiek precizēts bezpilota lidaparātu avots.

Par sestdienas uzbrukumiem pagaidām neviens nav uzņēmies atbildību.

Pagājušajā mēnesī Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki izraisīja ugunsgrēku "Saudi Aramco" Šajbahas dabasgāzes sašķidrināšanas rūpnīcā, bet kompānija neziņoja par bojāgājušajiem.

Pēdējo mēnešu laikā hutiešu nemiernieki ir īstenojuši vairākus pārrobežu raķešu un bezpilota lidaparātu uzbrukumus Saūda Arābijas gaisa spēku bāzēm un citiem objektiem. Nemiernieki uzstāj, ka tā ir atriebība par Saūda Arābijas vadītajiem gaisa triecieniem pret nemiernieku kontrolētām teritorijām Jemenā.

Saspīlējums Persijas līcī ir pieaudzis kopš maija. ASV prezidents Donalds Tramps jūnijā pēdējā brīdī atsauca gaisa triecienus pret Irānu, kuru vainoja par ASV bezpilota lidaparāta notriekšanu.

ASV un Saūda Arābija arī vainoja Irānu par vairākiem uzbrukumiem tankkuģiem Persijas līcī, kas notika šovasar.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu