Gandrīz visu Ekvadoras iedzīvotāju personas dati nopludināti internetā (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Gandrīz visu Ekvadoras iedzīvotāju personas dati ir nopludināti internetā, pirmdien paziņoja kiberdrošības eksperti.

Tiek lēsts, ka apmēram 17 miljoniem cilvēku, tai skaitā gandrīz septiņiem miljoniem nepilngadīgo un bērnu, personas dati ir atklāti ar ielaušanos nedrošā serverī, kurš pieder kādai Ekvadoras mārketinga un analītikas firmai.

"Informācija, ar kuru es šobrīd varu dalīties ar jums, ir tāda, ka šis ir ļoti delikāts jautājums, tas ir liels pamats bažām visai valdībai un valstij," žurnālistiem sacīja iekšlietu ministre Marija Paula Romo.

Kiberdrošības kompānija “vpnMentor” konstatēja ielaušanos firmas “Novaestrat“ serverī, kurā ietverti pilsoņu pilni vārdi, dzimšanas datumi un vietas, izglītības līmeņi, tālruņu numuri un nacionālo identitātes karšu numuri.

Kiberdrošības vietne ZDNet, kas pirmā ziņoja par šo ielaušanos, paziņoja, ka tur bijuši pat dati par valsts prezidentu un vietnes “WikiLeaks“ dibinātāju Džūljenu Asanžu. Kad Ekvadora piešķīra Asanžam patvērumu, viņam tika izsniegta šīs valsts identitātes karte.

“vpnMentor“ sazinājās ar Ekvadoras Datoru ārkārtas situāciju reakcijas vienību, lai panāktu nopludināto datu drošību, ziņoja ZDNet.

Romo paziņoja, ka valdība "strādā pie izmeklēšanas, kas mums ļaus tuvākajās stundās izvērtēt, kurš ir atbildīgs par notikušo".

"Es arī ceru, ka tuvākajās stundās Telekomunikāciju ministrija spēs pamatīgāk izvērtēt tehnisko informāciju par datu aizsardzību," sacīja iekšlietu ministre.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu